Geen standaardteam voor Amicitia VMC zondag volgend seizoen

Geplaatst: door

GRONINGEN – Amicitia VMC zal het komende seizoen geen zondagteam inschrijven in de competitie. De staf en technische commissie hebben zeer recent vastgesteld dat er uiteindelijk geen volwaardige selectie geformeerd kan worden.

De vereniging had het in dit opzicht met zondag al een aantal jaren lastig. De vereniging was tot op heden in staat zowel voor zondag als voor het zaterdagvoetbal een eerste team in te schrijven, maar beraadde zich al langer op de vraag of dit houdbaar zou zijn. Enerzijds is er een maatschappelijke trek naar het zaterdagvoetbal, anderzijds heeft de vereniging haar wortels in het zondagvoetbal. De zaterdagafdeling is ook al enkele jaren groter dan de zondagafdeling (respectievelijk 6 en 4 herenteams).

Het bestuur heeft vanuit realisme het besluit genomen zondag 1 niet in te schrijven. De inzet is er vanaf nu voluit op gericht om zoveel mogelijk spelers te behouden voor de club, m.n. richting het zaterdagvoetbal. Gesprekken met de staf zaterdag 1 vinden hierover plaats. Een grote groep spelers van zondag 1 zullen de overstap maken naar de zaterdagafdeling en m.n. ook naar het 1e/2e team van de zaterdagafdeling. Een versterking dus daar.

Afsluitend een oproep: Amicitia VMC op Sportpark Coendersborg biedt met zijn drie kunstgrasvelden en gezellige accommodatie zeker op zondag een uitmuntende gelegenheid om op recreatief niveau en onder het genot van een gezellig hapje en drankje de bal te laten rollen.

Reacties (1)

  1. naitsoezn zegt

    Tipje voor alle oproepen om 'als team' aan te melden (niet specifiek naar Amicitia VMC, maar echt algemeen): In plaats van de nadruk te leggen op de gezellige derde helft kun je beter de nadruk leggen op de overige zaken: Zijn scheidsrechters gegarandeerd, hoe zit het met ballen, kleding, is er een vrijwilligers-'verplichting' per team, etc. Dat zijn de zaken waar de meeste teams naar kijken als ze zich willen inschrijven als team. Ik zie dit de weinig terugkomen in de vele advertenties.

Reageren