Goede eerste helft Goes kan dubbele cijfers Sparta niet voorkomen

Geplaatst: door

GOES – In de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen in de zondag-hoofdklasse is Goes flink onderuit gegaan tegen eredivisionist Sparta. Een 0-1-ruststand werd door de Rotterdammers uitgebreid naar een 0-10-zege.

Goes had in verdedigend opzicht voor rust de zaken goed op orde. Sparta kreeg een paar mogelijkheden, maar eigenlijk gaven de Zeeuwen nauwelijks iets weg. Het dichtste bij een treffer was nog Sherel Floranus. Zijn afstandsschot vloog rakelings langs de kruising.

Bij Sparta stond verdediger Rick van Drongelen uit Axel in de basis. Hij werd na 34 minuten naar de kant gehaald. Op dat moment werd er ook stilgestaan bij de situatie van zijn maatje en Ajax-speler Abdelhak Nouri, die vorige week werd getroffen door hartproblemen. Met vuurwerk en applaus werd er steun betuigd aan de 20-jarige middenvelder van de Amsterdammers.

Tien minuten daarna vond pas het eerste echte vuurwerk binnen de lijnen plaats. Thomas Verhaar sloeg op slag van rust toe en opende de score. Daarna werd er meteen afgefloten door scheidsrechter De Bat. Na de pauze kreeg het publiek waarvoor het naar Goes was gekomen: doelpunten. Negen stuks om precies te zijn. Topschutter werd Mathias Pogba. Hij maakte er drie, waarvan één penalty. Verhaar maakte na rust zijn tweede treffer, Paco van Moorsel vond het net en ook Ragnar Ache scoorde twee keer.

Dat laatste lukte ook Stijn Spierings, die met zijn tweede treffer van de middag ook voor het hoogtepunt van de middag zorgde. Hij wipte op het rand van het strafschopgebied de bal over zichzelf heen, draaide om zijn as en volleerde de bal hard in het doel.

Bron: PZC.nl

Reageren