GOMOS ontvangt Actief in Norg

Geplaatst: door
Voorbeschouwing

NORG – GOMOS speelt komende zondag 19 februari de eerste thuiswedstrijd van 2017. Actief uit Eelde komt op bezoek aan de Schapendrift in Norg. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Schram en begint om 14:00 uur. Hierbij een voorbeschouwing.

Door de winterse temperaturen kwam de ploeg van trainer Wim Bakering na de winterstop nog maar één keer in actie. Twee weken geleden werd Heiligerlee, rode lantaarndrager van de 3e klasse B, simpel aan de kant gezet. GOMOS won met maar liefst 1-7 in Heiligerlee. Waar de uitwedstrijd tegen Muntendam vorige week werd afgelast lijkt GOMOS komende zondag weer aan de bak te moeten. Ondanks de afgelasting kwam GOMOS vorige week wel in actie. Op het kunstgrasveld van Haren werd een oefenwedstrijd afgewerkt tegen FC Assen. Michel Darmeveil zette GOMOS op een 1-0 voorsprong, maar de ploeg uit Assen won uiteindelijk met 1-2. Een nuttige oefenwedstrijd, aldus trainer Bakering.

Actief, de tegenstander van zondag, moest vorige week wel aantreden in competitieverband. Op het eigen kunstgrasveld in Eelde was ASVB duidelijk een maatje te groot, het werd 0-3. Met dezelfde cijfers won GOMOS eerder dit seizoen ook in Eelde. De Norgers waren tijdens deze wedstrijd veel beter, maar een hoge score bleef uit, mede door een gemiste penalty van Ramon Klok. De Eeldenaren vechten dit seizoen tegen degradatie, maar speelde na de winterstop al verrassend gelijk tegen VAKO (2-2). Van deze tegenstander werd de openingswedstrijd van het seizoen nog met 10-1 verloren.

GOMOS is na de overwinning bij Heiligerlee nog altijd koploper van de derde klasse B. ASVB won de topper van Wildervank en staat op de tweede plaats. De ploeg uit Blijham speelde één wedstrijd meer dan GOMOS en heeft drie punten minder. Wildervank heeft evenveel wedstrijden gespeeld als GOMOS, maar heeft zes punten minder. Trainer Wim Bakering kan zondag geen beroep doen op de geblesseerde Roy Slachter. Daarnaast is Jordi van Esch afwezig door de vakantie. De A-junior speelde donderdagavond nog wel mee tijdens de competitiewedstrijd van GOMOS JO19-1, dat de derby van Roden JO19-1 knap met 0-3 won.

Reageren