Groen Geel verslaat directe concurrent Zuidhorn

Geplaatst: door
Groen Geel - Zuidhorn 3-0

GRONINGEN – Eerder dit seizoen eindigde de strijd met Zuidhorn voor Groen Geel nog in een grote deceptie. Doelman Indy Roode moest destijds liefst zes keer slikken. Hij, en heel Groen Geel, had dus wat goed te maken deze zaterdag. Het werd de dag van Indy Roode. In vele opzichten. Doelman Roode hield de nul, schreeuwde zijn ploeg naar een 3-0 overwinning en schreef enkele uren later de Biermarathon op zijn naam – als porno blondine.  

Een bijkomend feit was dat zowel Zuidhorn als Groen Geel zich niet op een veilige plek bevinden en afstevenen op nacompetitie. Een kraker dus. Strijdend tegen degradatie. Groen Geel had voor de verandering een keer niet te maken met een waslijst aan blessures, weekendjes weg of de overwerktheid van een ambtenaar. De Seleção was zelfs zo groot dat oefenmeester Robbie Wentink vrijdagavond met de handen in zijn haar zat over wie hij moest slachtofferen. Ook Rick Lommerts was weer van de partij. De man met de meest onbetrouwbare crosspas van het Noorden mocht na zijn magistrale vrije trap van een week eerder bij het tweede ditmaal plaatsnemen op de bank bij het vlaggenschip.

Zuidhorn was in de eerste helft sterker dan Groen Geel. De thuisploeg had moeite met de lopende middenvelders van de provinciegenoot, die als een stel jonge paarden zo af en toe vogelvrij door de wei galoppeerden. Desalniettemin leidde dit niet tot grote kansen bij de uitspelende groenwitten en kwam Groen Geel, enigszins tegen de verhouding in maar mag het een keer, vlak voor rust op voorsprong. Wie anders dan Jelle Teitsma liet het net bollen. Een volley zo hard als een raket van Jos Beek belandde via de lat voor de blonde haren van de lange spits en het was voor hem een koud kunstje om de bal over de lijn te knikken. De tweede helft was niet van een spectaculair niveau, maar degelijk. Anders dan zo vaak dit seizoen kreeg Groen Geel geen inzinking en liet het zich het kaas niet opeens van het brood eten. De thuisploeg consolideerde, liet de bal het werk doen en liep uit naar een keurige 3-0 overwinning. Andermaal Teitsma en perfecte schoonzoon Jos Beek kroonden zich tot doelpuntenmakers. Eerstgenoemde knikte raak na een afgemeten voorzet van vleugelflitser Tonnis de Vries en Beekmans werkte een voorzet van Teitsma langs de doelman van Zuidhorn. Groen Geel kwam totaal niet meer in de problemen en vierde desgewenst haar eerste thuisoverwinning van het seizoen tegen de rivaal en concurrent uit Zuidhorn.

Pitchers. Lil Craney en Çono van Puri, Jhorrmountain en Adje uit de speakers. Een Vo voor de goed leidende leidsman Van Gulik, praeses van Sociëtas en superstudent. Iedereen snel naar huis om zich voor te bereiden op de derde helft der derde helften. De Biermarathon. Het jaarlijks terugkerende spektakel in het voorjaar waarin de ware aard van velen zichtbaar wordt. Een wedstrijd waarin de film van het nog maar pril vervlogen studentenleven voor de beginnende arbeiders van Groen Geel nog een keer wordt herbeleefd. En waar nieuwe kampioenen worden geboren. Voor een enkeling onder ons is de Biermarathon slechts het tussendoortje van de week. Zo hebben wij Indy Roode. Doelman, robotmaker in spé en sinds afgelopen zaterdag in het bezit van een schitterende blonde coupe – het resultaat van een verloren met ploegmaat Jordi Hamming. Indy zoop alles en iedereen er genadeloos uit en kroonde zich na een uur en drie kwartier, veertien bier en drie speciaalbier later tot absolute winnaar van de Biermarathon 2018. Een kusje van barvrouw Anita. Chapeau.

Indy plaatste zichzelf daarmee in een illuster rijtje. Brandsema, Strijker, Hoeksema, Kersing, De Keijser, Molenaar, Roode. Theo Reitsma zou spreken van een heel goed stel. Zoals heel Groen Geel 1 een goed stel is. Zoals altijd is Groen Geel in de laatste fase van het seizoen op haar best. De punten worden de laatste weken gepakt, op de training wordt hard gewerkt. On fire. Er wordt weer gelachen op Corpus. Het mooie weer komt eraan, de mooiweervoetballers beginnen te stralen, de donderdagavonden worden drukker en de IJwitjes populairder. En Wentink heeft de beschikking over een fitte en bijna volledige selectie. Dat kan alleen maar goed gaan.

Reageren