Grote belangstelling voor NK zaalvoetbal NPSB 2017

Geplaatst: door

UTRECHT – Op vrijdag 17 maart 2017 werd na een aantal jaren afwezigheid het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal voor politieteams gespeeld. 24 teams verdeeld over 3 poules streden op het sportcomplex Olympos in Utrecht, om de titel.

Door de grote vraag naar een zaalvoetbaltoernooi, heeft gedelegeerde voetbal NPSB Patrick van de Lagemaat het NK zaalvoetbal t.b.v. politieteams weer op de agenda gezet. Een mooie toernooiflyer werd gemaakt en verspreid. Binnen een week was het toernooi vol en was het maximaal aantal deelnemende teams (24) bereikt.

“Dit gaf me wel een grote boost om het toernooi zo goed mogelijk te organiseren”, zei Van de Lagemaat. Dit gaat zeker weer een jaarlijks terugkomend evenement worden. In samenspraak met de NPSB werd sportcomplex Olympos te Utrecht afgehuurd en afgelopen vrijdag was het zover. De teams werden welkom geheten met koffie/thee en een lekkere koek. Daarna werden de kleedkamers opgezocht en konden de poule wedstrijden beginnen. Tussen de middag werd er door de NPSB een lekkere lunch aangeboden. In totaal 250 collega’s die een gezellige en sportieve dag beleefden. “Ik zag allemaal tevreden en blije collega’s. Dit gaf me een goed gevoel en geeft energie”, zegt Van de Lagemaat. ‘’Ik had in totaal 4 scheidsrechters die ook eredivisie zaalvoetbal fluiten namens de KNVB. 1 van deze scheidsrechters sprak met aan en zei: “Geweldig. Nog nooit zo’n sportief toernooi meegemaakt”, kijk en dat is misschien wel het grootste compliment wat ik hoorde”, aldus Van de Lagemaat.

Halve finales

Na de poulewedstrijden werd duidelijk dat veel ploegen aan elkaar gewaagd waren. Sommige ploegen bereikte de halve finale door doelsaldo. De halve finale ging tussen Zeeuws Vlaanderen – Midden-Nederland / Groningen – Den Haag  Beide wedstrijden waren spannend en van hoog niveau. De uiteindelijke winnaars waren Midden-Nederland en Groningen.

Troostfinale

Derde werd uiteindelijk het team van Zeeuws Vlaanderen. Deze waren met 3-0 te sterk voor Den Haag.

Finale NK zaalvoetbal Groningen vs Midden-Nederland.

Midden-Nederland – Groningen 3-0. Hoewel de eindstand na 20 minuten het niet deed vermoeden waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. Het spel was snel en golfde op en neer. Je kon zien dat beide ploegen niet voor het eerst zaalvoetbal speelden. Midden-Nederland een ervaren en slimme ploeg counterde uiteindelijk naar de titel. Een verdiende winnaar en een blije coach Nihat Karadag. Maart 2018 zal het volgende NK zaalvoetbal voor politieteams worden gehouden. Zorg dat je snel inschrijft.

Reageren