Helpman VR1 wint ook bij ON VR3

Geplaatst: door
Oranje Nassau VR3 - Helpman VR1 0-4

GRONINGEN – Afgelopen zaterdag stond de stadsderby Oranje Nassau VR3 – Helpman VR1 op het programma.

Trainer Pesiwarissa moest Zarah Schrijver, Rianne van Melzen, topscorer Ydwer de Haan en Sieta Anema missen. Daarnaast was Veronica Pot niet wedstrijdfit. Zij zat wel op de bank. Na 90 minuten spelen stond de 0-4 op het scorebord. Aan Helpmanzijde scoorde Estelle Zwiers, Adinda Pieneman, Soraya Niewzwaag en Fenna de Vries.

De oranjehemden probeerden koploper Helpman direct vanaf het begin onder druk te zetten, maar dat pakte niet goed uit. Helpman kon steeds onder de druk uit voetballen. Het ontbrak Helpman echter aan scherpte, waardoor er teveel balverlies werd geleden. De linies stonden ook te ver van elkaar, waardoor ON makkelijker kon voetballen. Toch was het Helpman dat op een voorsprong kwam. Een indraaiende corner van Soraya Nieuwzwaag belandde bij de eerste paal, waar aanvoerster Estelle Zwiers vrij stond. Zij tikte de 0-1 binnen.

Na rust een makkelijker voetballend Helpman, dat tegen de wind in speelde. Adinda Pieneman kwam in de ploeg voor de niet fitte Renee Riekert. Zij beloonde haar invalbeurt direct met een doelpunt, 0-2. Helpman leek op rozen te zitten. ON probeerde nog van alles om het de Blauw Wit-hemden lastig te maken, maar Helpman liet zich niet van de wijs brengen. In het verdere verloop van de wedstrijd volgde nog doelpunten van Soraya Niewzwaag en Fenna de Vries, 0-3 en 0-4. Komende zaterdag wacht Glimmen dat thuis met 1-3 verloor van Musselkanaal. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Reageren