Hodo verliest inhaalwedstrijd tegen Dwingeloo

Geplaatst: door
Dwingeloo - HODO 4 - 3.

DWINGELOO – Hodo speelde een doordeweekse wedstrijd in en tegen middenmotor Dwingeloo. Het team van interim-trainer Gert Slomp staat op de zesde plaats van de derde zondagklasse. Thuis speelde Hodo gelijk (2-2) tegen Dwingeloo.  De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J. Lubberts uit Hoogeveen. Hodo speelde zonder de geschorste verdediger Jeffrey Stenvert, maar met de goedspelende routinier Rob Leijssenaar.

Het team van trainer Jannes de Lange was  uiteindelijk niet bij machte om punten mee te nemen naar Hollandscheveld.

Eerste helft

Hodo begon te voorzichtig aan deze belangrijke inhaalwedstrijd. De eerste fase was het voor beide ploegen aftasten, met aan beide kanten veel onnodig balverlies. Een domper was het uitvallen in de 17e min. van aanvoerder Paul Baldé. Hierdoor was trainer Jannes de Lange genoodzaakt om enkele omzettingen toe te passen. Gaandeweg de eerste helft nam de druk van Dwingeloo toe. Na twee corners op rij brak Bart Barelds de score open en liet 1-0 aantekenen. Hodo herstelde zich tamelijk snel en ook Hodo scoorde vanuit een goede corner van Ferry Fieten, die vervolgens door Rob Leijssenaar koppend werd teruggelegd op de vrijstaande Ferdy Tolman (1-1).  Toch lukte het Hodo niet om met een gelijke stand de rust in te gaan. Een prima vrije trap  van de goedspelende Dennis Koning verschalkte keeper Marcel Pol (2-1).

2e Helft:

Na de thee probeerde Hodo meer druk te zetten op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks enkele kansjes van Wesly Annen en Ferdy Tolman lukte het Hodo niet om op gelijke hoogte te komen, want na ruim een uur spelen was het wederom Melvin Koning die scoorde via een strafschop, na een overtreding van keeper Marcel Pol. In de 76e min. kreeg Hodo de mogelijkheid om de achterstand te verkleinen. Erik Pol werd onderuit gehaald binnen de zestien door Gertjan Boer en scheidsrechter Lubberts wees naar de bekende stip. Ferrie  Fieten schoot te zacht in en keeper Erwin Hof stopte de strafschop. Slechts twee minuten later werd het wel 3-2. Een voorzet van Erik Pol op Rob Leijssenaar, die vervolgens koelbloedig inschoot. Hodo zat op dat moment in hun beste fase van de wedstrijd. Weer twee minuten later bracht de goedspelende Ferdy Tolman met een krachtige kopbal de gelijke stand op het scorebord (3-3). Deze gelijkmaker smaakte duidelijk naar meer, kort daarna kreeg Hodo nog een prima kans om op voorsprong te komen. Toch was het de jeugdige Max Klijn, die uiteindelijk voor de 4-3 zorgde.

Reageren