Hoofdklasse A: Belangrijke zeges voor MSC en De Bataven

Geplaatst: door

REGIO – In de hoofdklasse A boekten onderin MSC en De Bataven belangrijke zeges. MSC won met 3-0 van Dieze West en De Bataven was met 2-1 te sterk voor Woezik, dat daarmee afhaakte in de titelrace. ADO’20 blijft wel op koers dankzij een 3-0 zege op RKHVV. SJC versloeg De Meern met 3-0, Silvolde won met 2-1 van JOS Watergraafsmeer en Hollandia was met 1-0 te sterk voor Hoogland. Bij SWZ Sneek – SDO werd niet gescoord, net zoals bij Alverna – Heerenveen.

ADO’20 – RKHVV 3-0

Koploper ADO’20 boekte een 3-0 zege op RKHVV. Voor de pauze waren de beste kansen voor ADO’20, maar er werd niet gescoord. In de 56e minuut opende Rick Neele de score. Danny Bosch kreeg de kans op de gelijkmaker, maar hij schoot op de paal. Neele verdubbelde de score met zijn tweede en Jesper de Vré kopte ADO’20 helemaal in veilige haven. RKHVV bleef tiende staan.

JOS Watergraafsmeer – Silvolde 1-2

Silvolde bleef tweede in de hoofdklasse A. In Amsterdam werd JOS Watergraafsmeer met 2-1 verslagen. Dion Teloh opende de score na de pauze en Mike van Aken maakte er 2-0 van. Via Maurice Sprenger deden de Amsterdammers in de slotfase nog wat terug. JOS bleef achtste staan.

De Bataven – Woezik 2-1

De Bataven vond onderin de hoofdklasse A aansluiting bij de middenmoot door Woezik in Gendt met 2-1 te verslaan. Woezik kreeg aardig wat kansen, maar ging daar slordig mee om. Ook de lat was een sta in de weg. Na de pauze kwam De Bataven na 55 minuten op voorsprong via Evert Palm. Twee minuten later trof Palm opnieuw het doel: 2-0. Na 70 minuten kwam Woezik op 2-1 toen een bal via de lat terug kwam en Jesse Vreman de rebound benutte. Dezelfde lat stond de gelijkmaker voor Woezik nog in de weg.

Dieze West – MSC 0-3

MSC klom naar de elfde plek door in Zwolle hekkensluiter Dieze West met 3-0 te verslaan. Voor rust raakte beide ploegen het aluminium, maar MSC opende via Justin Benjamins de score. Vlak na de pauze maakte Nick Koster er 2-0 van. MSC kreeg aardig wat kansen en Danny Koster, die voor rust de paal raakte,  bepaalde de 3-0 eindstand. Dieze West is zo goed als gedegradeerd, maar de ploeg uit Zwolle gaat volgend seizoen op zaterdag in de 4e klasse spelen.

SWZ Sneek – SDO 0-0

SWZ Sneek en SDO kwamen vanmiddag in Sneek niet tot scoren: 0-0. De beste kansen waren voor SDO, maar Sneek doelman Kevin van der Meulen verkeerde in goede vorm. Mike van ’t Land schoot namens SDO ook nog op de paal. SWZ Sneek staat zesde en SDO zevende.

Alverna – Heerenveen 0-0

Alverna en Heerenveen bleven op een 0-0 gelijkspel steken. Alverna blijft ondanks het punt voorlaatste staan en zag De Bataven uitlopen. Heerenveen zakte naar de twaalfde positie.

Hoogland – Hollandia 0-1

Hollandia klom naar de vierde plaats in de hoofdklasse A door een 1-0 winst op Hoogland. Hoogland staat negende. Mark Zwagerman maakte na een kwartier het enige doelpunt.

De Meern – SJC 0-3

SJC won de uitwedstrijd tegen De Meern overtuigend met 3-0. SJC blijft daardoor tweede. De Meern zakte naar de 13e plek. Voor SJC scoorden Rick van Dijk en Sten Goosen twee keer.

Reageren