Hoofdklasse A: Leonidas tweede, pak slag voor MSC en SDO

Geplaatst: door

Foto Andor Heij: Peter Lomonaco (r) scoorde voor RKAVV.

Overzicht hoofdklasse A zondag

REGIO – Leonidas klom vanmiddag naar de tweede plek achter SJC in de hoofdklasse A op zondag na de 2-0 winst op Heerenveen dat in de degradatiezorgen blijft. MSC ging stevig onderuit bij Alphense Boys: 6-1. RKAVV won fors van SDO dat na twee rode kaarten met negen man van het veld stapte: 5-0. Dat overkwam ook Jong Achilles ’29 tegen Hollandia. Koploper SJC kwam in dit carnavalsweekeinde niet in actie, net als onder meer Achilles 1894, Silvolde, RKHVV en De Bataven.

Alphense Boys – MSC 6-1

MSC ging vanmiddag hard onderuit tegen Alpense Boys. Het werd 6-1. Alphense Boys steeg naar de zesde plek, MSC zakte naar de achtste positie. Arjan Ouwendijk was de gevierde man voor de pauze bij Alphense Boys. Hij opende al na tien minuten de score. Thom Nouwens maakte er een minuut later 2-0 van. Ouwendijk tilde de score met twee treffers naar 4-0. Kaj van Duuren deed vlak voor de pauze iets terug voor MSC: 4-1. MSC kon het tij na rust niet keren. Nouwens en Ouwendijk met zijn vierde maakten het halve dozijn vol: 6-1

Leonidas – Heerenveen 2-0

Leonidas rukte op naar de tweede plaats in de hoofdklasse A na de 2-0 thuisoverwinning op Heerenveen dat voorlaatste blijft. Bij de wat sterkere Rotterdammers was Assad el Harti het goudhaantje. Na een dik half uur opende hij de score vanuit een strafschop en na een klein uur bepaalde El Harti ook de 2-0 eindstand. Daarmee ging Leonidas uiterst effectief met de mogelijkheden om.

SDO – RKAVV 0-5

SDO beëindigde het duel in Bussum tegen RKAVV met negen man. De ploeg uit Leidschendam profiteerde optimaal: 5-0.  RKAVV kwam na zes minuten op voorsprong door Jordy de Wit. Na 39 minuten kreeg Dino van Essen van SDO zijn tweede gele kaart en dus rood. RKAVV profiteerde meteen toen Peter Lomonaco de vrije trap van Karam Bouhkari afrondde: 2-0. Boukhari mikte ook nog eens op de lat. Na rust verstuurde Boukhari twee corners die door respectievelijk Robin Steffens en De Wit raak gekopt werden. Tussen de doelpunten door werd SDO gedecimeerd tot negen man door de tweede gele kaart van Rick van der Velden. Remco Overdevest tekende vlak voor tijd voor de 5-0 eindstand.

Hollandia – Jong Achilles ’29 3-1

Hollandia won vanmiddag in Hoorn met 3-1 van Jong  Achilles’29 dat de wedstrijd met negen man beëindigde. Hollandia steeg naar de vierde plek, Jong Achilles’29 staat laatste. De ploeg uit Groesbeek was met slechts 12 spelers naar Hoorn gekomen en keek al na twee minuten tegen een achterstand aan via Milan Vissie. Hollandia kreeg meer mogelijkheden, maar ineens kwam de klad in het spel en Jelmer Boleij tekende voor de gelijkmaker. Na rust bleef Hollandia kansen missen. Pas toen Dadier Casal van Achilles er met een tweede gele kaart van af moest wist Hollandia te scoren via Tonny Pronk. Vervolgens kreeg Boleij direct rood en was Jong Achilles helemaal kansloos. Pronk zorgde in de laatste minuut voor de 3-1 eindstand.

DHC – Purmersteijn 0-0

DHC en Purmersteijn kwamen vanmiddag in Delft niet tot scoren: 0-0. Purmersteijn was voor de pauze de bovenliggende partij, maar veel kansen waren er niet te noteren. In de tweede helft kon het alle kanten op met in de slotfase een paar aardige kansen voor beide ploegen die er echter niet in gingen. Purmersteijn staat tiende en DHC elfde.

Reageren