Hoogeveen op jacht naar eerherstel tegen WVV

Geplaatst: door

HOOGEVEEN – Het is duidelijk dat voor Hoogeveen de ‘flow’ van voor de winterstop is veranderd in een ‘dip’ na het winterreces. Men zal er dan ook alles aan moeten doen om de opwaartse lijn weer te pakken te krijgen. Te beginnen zondag tegen WVV.

De voorsprong in de strijd om de tweede periodetitel leek voor de winterstop heel groot te zijn. Slechts één schamel puntje uit de laatste drie wedstrijden heeft er echter voor gezorgd dat de kans dat deze periode ook gewonnen wordt heel miniem is. Er zijn echter nog meer kansen om de nacompetitie te bereiken. Dat kan via de derde periode of een hoge eindklassering. Het is dan wel noodzakelijk om weer te winnen.

Eenvoudig zal het echter ook zondag niet worden. Het trainersduo Kikkert/Metz heeft te maken met een zwaar gehavende ploeg. Spelers die geblesseerd, geschorst of op wintersport zijn, zijn hier debet aan. Het geeft andere spelers echter ook de kans om zich te bewijzen. Tegenstander WVV behoorde vooraf tot de kampioenskandidaten, maar kende een dramatische seizoenstart. De roodzwarten herstelden zich echter in de maanden november en december. De start na de winterstop was echter weer niet hoopgevend. Het enige duel dat tot nu toe werd gespeeld, werd met 5-1 verloren van GRC Groningen. Het degradatiespook waadt dan ook nog rond in Winschoten.

Eerder dit seizoen won Hoogeveen in Winschoten moeizaam met 1-2 dankzij twee treffers van Marco Hartman. In totaal stonden beide ploegen vier keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Hiervan won Hoogeveen er drie en verloor het eenmaal. Voor aanvang van het duel zullen Rik de Lange en Saroney Vreeling worden gehuldigd. De Lange speelde onlangs zijn 250e officiële wedstrijd in de hoofdmacht en Vreeling maakte vorige week de honderd vol.   Het duel begint zondag om 14.30 uur. Hoogeveen zaterdag speelt in Nieuwlande de topper tegen SCN. Deze wedstrijd begint zaterdag ook om 14.30 uur.

Reacties (1)

Reageren