Hoopgevende seizoenstart Achilles 1894 als Hoofdklasser

Geplaatst: door
Achilles 1894-SDO Bussum 2-0 (Hoofdklasse A zondag)

ASSEN – Met 4 uit 2 viert Achilles 1894 voorlopig een geslaagde rentree als Hoofdklasser. De 2-2 in Delft tegen DHC werd vanmiddag gevolgd door een keurige 2-0 zege op SDO Bussum. Na een vlakke en vrij geruisloze eerste helft sloeg de brigade van oefenmeester Paul Weerman via David Modderman en invaller Stan Haanstra (in de extra tijd) toe.

door Wessel Aslander

Onder voorganger Theo ten Caat (nu jeugdtrainer FC Twente) werd Achilles vorig seizoen overtuigend kampioen in 1F. Weerman, zelf ooit spits in stadion Marsdijk, werkt met een bijna ongewijzigde selectie. Tegen SDO begon Haanstra op de bank, omdat de trefzekere Assenaar nog een trainingsachterstand heeft. Bij het Gooise SDO is Ivar van Dinteren bezig aan zijn vierde jaar als oefenmeester. De Utrechter kwam destijds samen met generatiegenoot Joost Broerse naar FC Groningen, waar Van Dinteren niet echt doorbrak.
SDO, vorig jaar middenmoter, begon dreigend en met een goed blok voorkwam Luuk Kuipers dat de bezoekers de leiding namen. Al snel kreeg de realistisch voetballende thuisclub greep op de tegenstander en na een pass van Wouter van der Molen werd aanvoerder Remy Klaassens onterecht wegens offside teruggefloten. Kort daarop kreeg SDO’er Jasper Spanjerberg een kiezelharde vrije trap van spits Matthijs Hensens vol in het gelaat, maar gelukkig kon hij de strijd vervolgen. De robuuste Drentse belofte speelde na de vorige competitie een proefwedstrijd voor Jong FC Twente.

Betrouwbaar keepend

Vlak voor rust liet SDO-middenvelder Roy van Essen een hoekschop gevaarlijk indraaien, maar de betrouwbaar keepende Morten Otto (ex-FC Assen) kreeg nog juist een hand achter de bal.
Met Ids Hannema voor Rachid Traoré (zag terecht geel) begon Achilles aan het bedrijf, dat stukken leuker was. Kort na de tweede wissel, Tim Migchelsen voor Stijn Bosma, kwamen de roodhemden op 1-0. Na een knappe actie van linkerspits Jean Pierre N’Gouan rondde David Modderman van dichtbij keurig af. De strijd golfde daarna op en neer. Zo schoot de door Modderman gelanceerde Klaassens in kansrijke positie naast. Aan de overzijde voorkwam goalie Otto met de voet een treffer van Maikel van Latum.

Centrale duo geeft geen krimp

Na 20 minuten moest de geblesseerde Modderman zich door Stan Haanstra laten vervangen. Dat coach Weerman vlot door zijn wissels was, bleef zonder gevolgen. SDO probeerde druk te zetten, maar verder dan een kans voor Theo Visser kwamen de gasten niet. Achilles bofte dat de spits het leer liet wegspringen. Verder gaf het centrale duo Stef Beute (prachtige trap) en Luuk Kuipers geen krimp.
Haanstra verzuimde het duel in het slot te gooien. Niet veel later kwam hij oog in oog met keeper Dion Thomas. De invaller rondde beheerst af (2-0) en werd massaal geknuffeld. Op basis van de voorbeeldige strijdlust was de victorie verdiend.

Basisopstellingen:
ACV: Otto; Van Houten, Beute, Kuipers, Bosma; Van der Molen, Traoré, Klaassens; Modderman, Hensens en N’Gouan.
SDO Bussum: Thomas; Van der Meer, Oehlers, Fokker, Groenewegen; Van Essen, Spanjerberg, Van Latum, Peereboom; Visser en Van Velden.

Scoreverloop: 55. 1-0 David Modderman, 90. 2-0 Stan Haanstra.
Scheidsrechter: Jesse Rozendal (Zwaagwesteinde).
Toeschouwers: 250.

Amusementswaarde: 6,5.
Man van de wedstrijd: David Modderman (Achilles 1894).

Reageren