Jubileum Hoogeveen-speler Lionel Huizing

Geplaatst: door

HOOGEVEEN – Lionel Huizing werd zondag gehuldigd in verband met het spelen van zijn honderdste officiële wedstrijd voor Hoogeveen.

Opvallend, want de middenvelder maakte pas op 30-jarige leeftijd de overstap naar Hoogeveen. Tot die tijd speelde hij voor stadgenoot De Weide. Daar waar veel nieuwelingen het uiteindelijk toch niet redden, daar hield Huizing zich prima staande.

Huizing is bezig aan zijn vierde en laatste seizoen bij Hoogeveen. ‘Na dit seizoen vind ik het wel welletjes geweest. Ik stop helemaal met voetballen. Het is tijd voor andere dingen’, aldus de jubilaris, die zich de start bij Hoogeveen nog goed kan herinneren.

‘Ik weet nog goed dat het in het begin flink omschakelen was. De trainers Casper Goedkoop en John Kikkert moesten mij voortdurend achter de broek zitten en aangeven dat ik in beweging moest blijven. Bij De Weide maakte ik dat nauwelijks mee. Uiteindelijk paste ik mij vrij snel aan. Ik kreeg ook de waardering van de mensen om mij heen en de supporters. Ik voelde mij dan ook al snel thuis bij Hoogeveen. Achteraf had ik veel eerder de stap moeten maken. Ik mocht echter graag stappen op zaterdagavond en had het ontzettend naar mijn zin bij De Weide.’

Reageren