JVC Cuijk straft fouten van Be Quick 1887 genadeloos af

Geplaatst: door
Be Quick 1887 - JVC Cuijk 0-2

HAREN – Twee fouten achterin deden Be Quick 1887 vanmiddag in het Esserbergstadion in Haren de das om. JVC Cuijk stapte daarom met een 2-0 overwinning van het veld. Be Quick bleef vijfde en JVC Cuijk zevende in de derde divisie op zondag.

door Andor Heij

Er leek aanvankelijk weinig aan de hand voor de Groningers. Be Quick dicteerde het spel en kreeg ook de nodige kansen. Al na een minuut had JVC doelman Yorrit Kanters de nodige moeite met een vrije trap van Romano Djababoe. Twan Nieboer was twee keer dichtbij een doelpunt. Een kopbal was echter te zacht en ook kreeg Nieboer de bal net niet tegen de voet vlak voor het JVC doel.

Ook Jorin Keekstra was gevaarlijk met een bal die net voorlangs waaide. Daan Driever draaide zich keurig vrij in het JVC strafschopgebied en schoof de bal rakelings voorlangs. JVC was alleen gevaarlijk met een schot van Rik Renirie dat over de kruising vloog.

JVC effectief

Door vroeger te storen hoopte JVC de angel uit het Groninger spel te halen. Dat weerhield Rick Wiersma direct na rust er niet van om net over te mikken. Na een uur werd een brede bal van Jorrit Kunst onderschept door Jay van Boxtel van JVC die Jordi van der Laan vrij voor Bart Woering zette. Van der Laan liet de Groninger goalie kansloos: 1-0. Renirie was dicht bij de tweede, maar hij schoot voorlangs.

Met extra aanvallende krachten zocht Be Quick naar de gelijkmaker. Daro Faraj knalde oog in oog met Kanters naast, Djababoe schoot voorlangs en een inzet van Robert Talens werd door Samuel Babadi van de lijn gehaald. Driever stuitte na een pass van Kunst op Kanters.

Beslissing

In de 83e minuut viel de beslissing. Van der Laan maakte het de aarzelende Nieboer en Talens lastig en wist de bal naar Van Boxtel te tikken. Van Boxtel faalde niet en knalde de bal achter Woering: 2-0.

Onterecht

“Ik vind het een onterechte nederlaag”, was het oordeel van Be Quick trainer Mischa Visser. “Maar zij waren wel volwassener en dan kun je een wedstrijd winnen, ook al ben je minder”. Visser baalde vooral van hoe de doelpunten vielen. “Zij creëerden geen kans en wij maakten op cruciale momenten twee fouten.” Visser zag ook positieve punten: “Het veldspel was fris en verzorgd en we creëerden zeker zes kansen. Daar hebben we de afgelopen weken aan gewerkt en daar zijn we tevreden over”.

Be Quick 1887 – JVC Cuijk 0-2. 0-1 Jordi van der Laan (60.), Jay van Boxtel (83.). Toeschouwers: 175.

Amusementswaarde: 7.

Man van de wedstrijd: Jordi van der Laan (JVC).

Be Quick 1887: Woering, Faraj, (Tiesinga, 71), Nieboer, Talens, Kunst, Keekstra, Schuur (Al Mahdi, 61), Wardenier (Careman, 78), Driever, Wiersma, Djababoe.

JVC Cuijk: Kanters, Van der Looy, Babadi, Hattu, Van Zeelst, Renirie, Van der Laan, Visser (Schilders, 70), Zaimi (Simons, 74), Van Boxtel (Djukic, 84), Ritzen.

Reageren