Katwijker Yordi Teijsse velt strijdlustig ACV

Geplaatst: door

Marco van der Heide, maker van de eerste ACV-goal.

ACV-Quick Boys 2-4 (Derde Divisie)

ASSEN – ACV is er niet in geslaagd het nieuwe jaar winnend in te luiden. In een bij vlagen leuke ontmoeting legden de Assenaren thuis tegen Quick Boys het loodje: 2-4. Met drie gave treffers was de Katwijker spits Yordi Teijsse ontegenzeggelijk ‘man van de wedstrijd’.

De positie van ACV onderin de Derde Divisie blijft penibel, al is er nog geen man overboord. De brigade van oefenmeester Fred de Boer begon ongelukkig, want binnen tien minuten strafte Teijsse een keepersfout van Bart Woering af: 0-1. Na bij een volgende kans van de gastenspits te zijn ontsnapt kwamen de Drenten beter in de wedstrijd en via Saber Hendriks (kopbal over) en Pascal Huser kregen ze mogelijkheden. Laatstgenoemde zag doelman Jesper Hogedoorn in de weg liggen.

Oud-Emmenaar raakt de paal

Vijf minuten na de hervatting volleerde Teijsse keurig 0-2 binnen. Kort daarop ketste een vrije trap van oud-Emmenaar Kevin Maynard af op de paal. ACV gaf niet op en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Marco van der Heide en Pascal Huser lieten de bezoekers echter ontsnappen. Een kwartier voor het einde had Van der Heide alsnog succes (1-2). Bij een vrije kans voor Maynard redde Woering knap, maar in de 85ste minuut strafte Teijsse een foutje van Jelle Wagenaar doeltreffend af: 1-3. In de extra tijd verkleinde invaller Dennis Molema de achterstand tot 2-3. Bij een Asser corner ging alles en iedereen mee naar voren, waardoor de uitbrekende Noah Barendse simpel 2-4 liet noteren.

Basisopstelling ACV: Woering; Schans, Wagenaar, Seip, Hoekstra; Van der Heide, Westebring, Feenstra; Huser, Hendriks en Eleveld.

Scoreverloop: 9. 0-1 Yordi Teijsse, rust, 50. 0-2 Teijsse, 76. 1-2 Marco van der Heide, 85. 1-3 Teijsse, 90. 2-3 Dennis Molema, 90. 2-4 Noah Barendse.

Reageren