Ko van Wijk trapt 32e Leekster Voetbalgala af

Geplaatst: door

LEEK – Ko van Wijk verricht vrijdag 22 december de aftrap voor het 32e Leekster Voetbalgala. Om 18.00 uur geeft hij in Sportcentrum Leek het startsein voor het B-toernooi. Een dag later is het vrouwentoernooi. Het A-toernooi begint op 27 december.

In de regio heeft de 71-jarige Van Wijk, voormalig speler en voorzitter van de voetbalclub Tolbert, zijn sporen wel verdiend. Het erelid van TLC (Tolbert Leek Combinatie) zat bijvoorbeeld in de kantinecommissie en was jeugdtrainer en -leider. Als jeugdvoorzitter nam hij in 1987 het initiatief een zaaltoernooi voor alle jeugdteams van de clubs Leek, Tolbert en VEV’67 te organiseren. Daaruit ontstond enkele jaren later het Univé Jeugdvoetbalgala. Evenals het Leekster Voetbalgala is dat een begrip in Noordenveld en Westerkwartier. Ondertussen vierde ‘Univé Gala-pionier’ Van Wijk ook nog zijn 10-jarig jeugdvoorzitterschap bij Leek Rodenburg, waar hij tevens vicevoorzitter was.

Trouw bezoeker

Meer dan 25 jaar organiseerde hij samen met anderen het jeugdtoernooi. Daarna was het volgens hem tijd voor de jongere garde. Nog altijd is de al jaren in Nietap wonende Ko van Wijk een trouw bezoeker van het Leekster Voetbalgala. Zijn lange staat van dienst bij Leek en Tolbert was voor het organiserende TLC reden de oud-bestuurder uit te nodigen voor de toernooiaftrap.
Het 32e Voetbalgala begint dus op vrijdag 22 december. Overige toernooidata zijn 23 december (vrouwentoernooi), 27, 28 en 30 december (voorrondes A-toernooi), 29 december (tweede ronde vrouwentoernooi), 6 januari (tweede ronde) en 13 januari (Gala-avond met alle finales).

Reageren