Kom ook voetballen bij FVC

Geplaatst: door

LEEUWARDEN – Met deze slogan is FVC deze week gestart met haar ledenwerfcampagne op alle gebruikte sociale media en websites. Het doel moge duidelijk zijn: nieuwe leden interesseren voor hun mooie club en uiteraard voetbal. De afgelopen twee jaren heeft FVC hard gewerkt om een complete jeugdopleiding neer te zetten en het is nu tijd dat de huidige en nieuwe leden hier gebruik van kunnen maken.

Die complete jeugdopleiding houdt ondermeer in dat er een Hoofd Jeugdopleiding is, dat er per categorieën Coördinatoren zijn, dat top trainers de opleiding verzorgen die ondersteund worden door een complete en praktische voetbalmethode voor de jeugd, dat de keeperopleiding top trainers heeft en wordt bijgestaan door de Keeper Academy, dat er conditietrainingen worden gegeven ter ondersteuning en dat ze regelmatig eigen (jeugd)scheidsrechters opleiden.

Ook in het nieuwe seizoen wil FVC weer met minimaal evenveel teams het veld en de competitie in. Afgelopen seizoen hebben al veel nieuwe leden de weg naar FVC op Wiarda weten te vinden, maar er zijn ook leden gestopt met voetbal. Om straks weer het huidige aantal teams van spelers te kunnen voorzien is een ledenwerfcampagne gestart die potentiële leden zal (moeten) aansporen om naar FVC te komen. Ook speelt de invoering van ‘het nieuwe pupillenvoetbal’ per volgend seizoen een rol. Er zijn nog meer redenen om lid te worden van deze prachtige club. In de campagne sommen ze de belangrijkste op:

Veel plezier: het belangrijkste kenmerk voor voetbal bij FVC.
Opleiding/ ontwikkeling: een gedegen opleiding voor spelers en keepers die de leden ook ontwikkeld op voetbalgebied.
Prestatie: de overtuiging dat na de twee kenmerken hierboven prestaties niet zullen uitblijven (FVC staat op plaats 152 in de Top 200 van hoogst spelende amateur voetbalclubs in Nederland).
Nevenactiviteiten: zoals voetbaldagen, teamuitjes, acties.
Toernooien: eigen (mix)toernooien maar ook het deelnemen aan (internationale ) toernooien (in het buitenland).
Familiair: een veilige en ongedwongen omgeving met normen en waarden die met zijn allen voelt als een voetbalfamilie, een club voor het leven.

Naast mannen en jongens worden vrouwen en meisjes uitdrukkelijk verzocht om te reageren. De besturen van FVC willen deze categorieën graag uitbreiden en hebben dit als speerpunt opgenomen in hun beleid. Nieuwe leden die met voetbal starten kunnen het hele jaar door lid worden, maar voetballers die naar FVC willen moeten de datum van 1 juni in de gaten houden voor de noodzakelijke overschrijving. Dit is vaak de door de clubs gehanteerde uiterlijke opzegdatum en van de start van het nieuwe seizoen qua inschrijving. Dit geldt ook voor FVC. Voor de KNVB is dit echter 15 juni en tot die datum kunnen personen, vooral junioren en senioren overschrijving aanvragen, mits dus voor 1 juni is opgezegd.

Reageren