Rogier Krohne geniet in Winsum van zijn hobby

Geplaatst: door

Rogier Krohne heeft het bij zaterdag eersteklasser vv Winsum naar de zin. ,,Al was het voor mij wel een hele omschakeling.''

Interview

WINSUM/VIERHUIZEN – ,,Zolang we winnen geniet ik volop.’’ Oud-prof Rogier Krohne, zoon van voormalig ACV-topscorer Ron, nam het trieste weer zaterdagmiddag in Winsum graag voor lief. Spelers, arbitrage en toeschouwers vielen bij de wedstrijd Winsum-VEV’67 namelijk niet te benijden. Bijna 90 minuten lang trotseerden ze de vaak stromende regen. Uiteindelijk bleven de drie punten in Winsum, dat er na drie ontmoetingen in 1E heel wat beter voor staat dan het puntloze en onlangs nog jubilerende VEV’67.

door Wessel Aslander

Met twee waardevolle assists bewees de inmiddels 30-jarige Krohne zijn waarde voor de fusieclub, die medio 2016 ontstond uit de samensmelting van Viboa en Hunsingo. Al na ruim twee minuten brak Tim Hoff op aangeven van Krohne de ban. Met een listige pass op Maikel Hoormann leidde hij ook de 2-0 in. Invaller Wouter Bloem bepaalde de eindstand na de pauze op 3-0.
Voor hetzelfde geld hadden de groenzwarte Winsumers dit seizoen al meer dan zes punten gehad, want op de openingsdag leidden ze tegen Gorecht met 2-0. Na rust draaide de door Bert Vos gecoachte ploeg uit Haren de rollen om: 3-5. In en tegen promovendus Noordscheschut triomfeerde Winsum door een gave hattrick van spits Rick Schaaphok met 0-3.

Marcel Pannekoek

,,We hebben nog niet echt een doelstelling. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, we zien wel. Winsum heeft niet echt een grote selectie. Wel zit er vechtlust en kwaliteit in de groep’’, heeft Rogier Krohne gemerkt. Zijn komst naar de Schouwerzijlsterweg mocht enkele maanden geleden gerust een verrassing heten, want na de laatste winterstop kwam de geboren Drent nog uit voor FC Schalke 04. Bij de Duitse traditie(top)club speelde hij in het tweede team. Stond hij in Gelsenkirchen nog in de spits, in Winsum gebruikt trainer Robert Bos zijn aanwinst als rechter middenvelder. Ploeggenoot Marcel Pannekoek, juwelier in Winsum, is zijn kameraad. ,,We kennen elkaar al uit de C1 bij FC Groningen en hebben jarenlang samen gespeeld’’, vertelt Krohne.
Inmiddels richt de vriendelijke voetballer zich volledig op zijn maatschappelijke carrière. ,,Voor mij gaat een nieuwe wereld open, maar ik weet nog niet welke kant het straks op gaat’’, geeft de tegenwoordig in Vierhuizen (bij Zoutkamp) woonachtige oud-prof toe.
Bij Winsum heeft hij het duidelijk naar de zin. ,,Al was het voor mij wel een hele omschakeling. Het plezier staat nu voorop. Voetbal is voor mij nu puur hobby’’, benadrukt de man die in Duitsland de bijnaam ‘Rocky Kanone’ verwierf. Jarenlang had Krohne namelijk weinig problemen om het net te vinden.

‘Mooie dingen in Duitsland’

Op de vraag of hij alles uit zijn loopbaan als broodvoetballer heeft gehaald wijst hij erop ,,hier en daar wat pech te hebben gehad. Ik heb mooie dingen meegemaakt en heb heel Duitsland gezien. Dat zal ik niet vergeten.’’ Zijn mooiste tijd beleefde Krohne van 2013-2016 bij Preussen Münster in de 3. Bundesliga. Hij was er topscorer en speelde in grote, aansprekende stadions. Eerder diende hij over de grens BV Cloppenburg. Na een korte en zeker geen slechte terugkeer bij FC Emmen in de Jupiler League trok Schalke 04 hem begin 2017 aan. ,,Ook dat was een leuke periode’’, meldt Rogier Krohne.
Inmiddels doet de rechtspoot dus zijn best voor vv Winsum. Tegen VEV’67 verraadden enkele acties ontegenzeggelijk klasse, zoals een lange solo die op 20 meter van het Leekster doel strandde. Op techniek stond hij aan de basis van twee goals en dat maakte hem tot ‘man of the match’.

Reageren