Lastige uitwedstrijd voor Harkema-Opeinde bij Groninger Boys

Geplaatst: door
Voorbeschouwing

HARKEMA – Harkema-Opeinde speelt zaterdagmiddag de eerste officiële uitwedstrijd van het jaar 2017. Misschien meteen wel één van de zwaarste duels in de tweede seizoenshelft. Aan de Zilverlaan in Groningen wacht subtopper Groninger Boys; dé verrassing van het seizoen in de vijfde klasse B.

De pogingen het zaterdagvoetbal op poten te zetten bij zondagclub Groninger Boys waren in het verleden nooit erg succesvol. Enkele keren probeerde men het in de standaardklassen. Steeds eindigde het avontuur al na één jaar. Dit jaar overleefde men wel het eerste jaar. Dit zorgde er voor dat het zaterdagvoetbal eindelijk serieus werd genomen door de club. Met Bert Nout werd er een officiële trainer aangesteld. Daarnaast kwamen enkele spelers met ervaring op een hoger niveau de ploeg versterken.

Toen Harkema-Opeinde de Groningers in september ontving, leek het er overigens nog niet op dat dit elftal zich tot een subtopper zou ontpoppen. De thuisploeg was die zonnige zaterdagmiddag vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Doordat het tot de 88ste minuut 3-1 was, bleef het nog lang spannend. Nadat Fokko Spinder de 4-1 produceerde, zakten de roodhemden door de hoeven. In het restant liep De Heide uit naar een geenszins geflatteerde 6-1 zege. De technische staf van Groninger Boys voorspelde toen al dat er betere tijden aan zouden komen. Men was bezig iets moois op te bouwen en dat vergde tijd.

Die voorspelling is geheel uit gekomen. Met 4 punten uit 4 duels kenden de bewoners van sportpark West-End een stroeve start. Na de nederlaag in Harkema trok men echter nog maar één keer aan het kortste eind. Hoogvliegers als Boornbergum en Rood Zwart Baflo gingen ten onder op het Groninger kunstgras. Er waren knappe puntendelingen bij GSVV en OKVC. Inmiddels is de ploeg van Bert Nout zo al zeven wedstrijden ongeslagen. Aan koploper Harkema-Opeinde de taak deze opgaande lijn een halt toe te roepen!

De wedstrijd in Groningen begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer A.S. Broersma uit Surhuisterveen.

Reageren