Leekster Eagles laat Hovocubo 2 kansloos

Geplaatst: door

Met twee goals bewees Karim Layeb (links) zijn waarde voor Leekster Eagles. Archieffoto: Antje van der Wal

Leekster Eagles-Hovocubo 2 6-1 (1e divisie A zaalvoetbal)

LEEK – In de eerste divisie A deed Leekster Eagles vrijdagavond goede zaken. De titelgegadigde uit het Westerkwartier liet Hovocubo 2 (negende) met 6-1 kansloos. In sportcentrum Leek kon zowel Delano Dussel als Karim Layeb twee keer juichen.

Zes dagen na de fraaie eindzege bij het Open Friese Kampioenschap in Leeuwarden hadden de adelaars het voor rust verre van gemakkelijk. De eerste 20 minuten zuivere speeltijd leken doelpuntloos te eindigen, maar vlak voor de pauze dacht Delano Dussel daar anders over: 1-0.
In het tweede bedrijf was de weerstand van de kennelijk aangeslagen reserves van eredivisiekoploper Hovocubo een stuk minder. Fabio de Matos Fernandes verdubbelde de voorsprong (2-0) en dankzij opnieuw Dussel liep Leekster Eagles weg naar 3-0. Vervolgens was het de beurt aan Karim Layeb (4-0). Freddy van der Velde maakte er 5-0 van, waarna de gasten uit Hoorn met een vliegende keeper gingen opereren. Dat had in zoverre succes dat de eer kon worden gered: 5-1. Met nog vier seconden op de klok had Layeb echter het laatste woord (6-1).

Periodetitel bij winst op 2 februari

Komend weekend heeft de brigade van Jan Brouwer en Gerke Hoogeveen vrijaf. Vrijdag 2 februari volgt het duel Leekster Eagles-FC Salaam. Bij winst pakken de Leeksters de eerste periode. Eerder dit seizoen bleef laagvlieger Salaam doodleuk in Rotterdam, zodat de adelaars tevergeefs op hun opponent wachtten. Gepland voor 9 februari staat de topper White Stones-Leekster Eagles.

Reageren