Leekster Eagles lijdt schipbreuk in Amsterdam

Geplaatst: door
't Knooppunt 2-Leekster Eagles 6-2 (eerste divisie A)

LEEK – Leekster Eagles is 2018 slecht begonnen. Op bezoek bij subtopper ’t Knooppunt 2 ging het mis. In Amsterdam werd het 6-2.

De reserves van de nummer twee in de eredivisie waren in Sportcentrum Leek ook al een taaie opponent gebleken. Op de eerste speeldag van dit seizoen kwamen de adelaars destijds met de schrik vrij: 5-4. In de hoofdstad begon de formatie van Jan Brouwer en Gerke Hoogeveen zeker niet slecht en Amine Ajouaou maakte er zelfs 0-1 van. De pauze brak aan bij 1-1. Na de hervatting scoorde de thuisclub wederom, maar Karim Layeb hielp de Westerkwartierders langszij (2-2). Daarna kwamen de Groninger gasten er niet meer aan te pas en na twee keer 20 minuten zuivere speeltijd stond het dus 6-2. Desondanks blijven ze bovenin de eerste divisie A meedraaien.

Reële kans op eerste periode

Vrijdag 19 januari krijgt Leekster Eagles bezoek van Hovocubo 2 (negende). Vrijdag 2 februari verzekeren de Leeksters zich bij winst op laagvlieger FC Salaam van de eerste periode. Eerder dit seizoen kwamen de Rotterdammers in Leek niet opdagen. De club uit Maasstad is veroordeeld tot het betalen van de zaalhuur.

Reageren