Magreb’90 verruilt zondag voor zaterdag

Geplaatst: door

UTRECHT – Het Utrechtse Magreb’90 stapt van de zondagcompetitie over naar de zaterdag. De voetbalclub ruilt met Jong Vitesse, om de verdeling van beloftenteams in de Derde Divisie eerlijker te maken.

Door de ruil spelen er nu twee jeugdteams van betaaldvoetbalclubs op de zondag, en vier op de zaterdag, meldt de KNVB. Veel amateurclubs beklaagden zich de afgelopen maanden bij de voetbalbond over de instroom van de beloftenteams. Zo protesteerden Spakenburg en DOVO in juni tegen de competitie-indeling. Het speelprogramma gaat door de verandering enigszins op de schop.

“We zijn blij dat Magreb’90 wil switchen naar de zaterdag en Jong Vitesse de overstap maakt naar de zondag”, zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. “Het competitieprogramma moet nu aangepast worden, omdat Magreb heeft aangegeven alsnog de overstap te willen maken. Dat zal ook voor de zondagteams gevolgen hebben. Hiermee hopen we de scheve verhouding tussen zaterdag en zondag wat betreft de beloftenteams iets te hebben rechtgetrokken.”

Bron: RTV Utrecht.

Reageren