MSC niet verder dan voorronde Volksbank Cup

Geplaatst: door

SPELLE – MSC-Amslod heeft de tweede week van de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met deelname aan de strijd om de Volksbank Cup. In het Duitse Spelle moesten de wit-zwarten die wederom in Oranje speelden het opnemen tegen SC Spelle-Venhausen en de Beloften van PEC Zwolle. In poule A troffen titelverdediger SV Rödinghausen, Jong FC Groningen en Be Quick 1887 elkaar.

In het eerste duel tegen SC Spelle-Venhausen dat uitkomt in de Niedersachische Oberliga creëerden beide ploegen de nodige kansen. Grote verschil was echter dat de Duitsers veel zorgvuldiger omgingen met die kansen. De vier kansen die Spelle kreeg, werden ook allemaal benut. De Meppeler zondag hoofdklasser MSC kreeg meer kansen dan de tegenstander, maar scoorde slechts éénmaal via Mehran Ali Pour Asli.

Een 4-1 nederlaag tegen de Duitsers die de eerste wedstrijd met 3-2 van PEC Zwolle verloren was het gevolg. In het tweede duel tegen Jong PEC Zwolle stond het vooral verdedigend aan Meppeler-zijde beter. MSC was ook de gevaarlijkere ploeg in deze wedstrijd, maar gescoord werd er niet. MSC eindigde zo op de derde plaats in de poule en miste de halve finale. In die halve finale was Rödinghausen te sterk voor PEC Zwolle en versloeg SC Spelle Jong FC Groningen. Vanaf de stip werd PEC Zwolle derde. SV Rödinghausen veroverde opnieuw de titel door een 3-2 zzege op Spelle.

Donderdag 20 juli komt MSC-Amslod Zondag 1 voor het eerst voor eigen publiek in actie. Om 20.00 uur is op het kunstgras op sportpark Ezinge zondag eersteklasser SVBO uit Barger-Oosterveld de tegenstander. De entree is gratis, het clubhuis open.

Reageren