Nico Dekker: Verantwoordelijkheid

Geplaatst:

Het overzicht in het gros van de competities in regio noord is volledig zoek. Het is meer regel dan uitzondering dat er nu al teams vier wedstrijden minder hebben gespeeld dan anderen. De reden laat zich raden; kunstgras.

Het heeft geen zin deze discussie nogmaals op te rakelen, immers veel amateurclubs kunnen niet anders. Een hoge bezettingsgraad versus weinig ruimte, het financiële plaatje en de zekerheid altijd te kunnen trainen. Legitiem en begrijpelijk. Wat niet begrijpelijk is, dat is de halsstarrige houding van de kantoortijgers bij de KNVB in Zwolle.

Zonder enig gevoel voor eerlijkheid en overzichtelijkheid in de competities zijn en blijven de ogen te vaak gesloten. Gevolg is een gigantisch verschil qua aantal gespeelde wedstrijden, waardoor het overzicht op de ranglijst én periodestanden voor de gemiddelde liefhebber totaal kwijt is. In dit geval behoort de bond haar verantwoordelijkheid te nemen op basis van sportieve gronden.

Het zo snel als mogelijk gelijk trekken van de competities door midweekse inhaalwedstrijden is 1. Maar het allerbelangrijkste is nu het verschil niet nog verder op te laten lopen. Aankomend weekend moet er daarom voor algehele afgelasting gekozen worden, waarmee het verschil tussen clubs met en zonder kunstgras niet nog verder oploopt naar 5 tot zelfs 6 duels in een aantal competities. Bovendien is er nog een zeer belangrijk aspect waar te vaak aan voorbij wordt gegaan en ook dit is een sportief aspect.

De clubs zonder kunstgras hebben de gehele week vrijwel niet of beperkt kunnen trainen en de concurrentie mét kunstgras grotendeels zonder pijn. Het ene team ontvangt volledig voorbereid – met al vier duels meer (in)gespeeld – een collegaclub zonder kunstgras. De KNVB begeeft zich door het lakse handelen op glad ijs.

Nico Dekker

Reacties (5)

 1. Andrea Totti zegt

  Volledig mee eens! Die pennenlikkers op de knvb burelen hebben veel te weinig feeling met de clubs, teams en spelers. Komend weekend op veel grasvelden vorst in de grond en onbespeelbaar. Kunstgrasploegen straks 4,5 of 6 duels voor. Belachelijk. Vaker algeheel afgelasten

 2. eppo zegt

  Ook eens.Echter de specialisten zullen wel over ons heen vallen:verenigingen zonder kunstgras moeten niet zeuren en het is volstrekt normaal,dat bv eind april pas de tweede periode wordt afgesloten.
  En de KNVB is helemaal horend doof,want we gaan komend seizoen precies op dezeflde voet verder!!

  • frico zegt

   Gewoon weer terug naar klasses met 12 ploegen scheelt 4 speelzater/zondagen. Dit najaar erg nat , wie zegt dat dat geen trend wordt. Vele midweekse wedstrijden nu het gevolg van dit beleid

   gewoon weer

 3. gelijkongelijk zegt

  Helemaal mee eens, ook in de Hoofdklasse B zaterdag is het verschil al 3 wedstrijden. Dus, zaterdag geen voetbal. In 1f op zondag heeft Bergum nog maar 9 wedstrijden gespeeld. Die kunnen straks alle thuiswedstrijden met mooi weer afwerken.

Reageren