Nieuw Balinge – Veendam 1894 eindigt zonder winnaar

Geplaatst: door
Nieuw Balinge - Veendam 1894 1-1

NIEUW BALINGE – Gisteren stond er een heuse topper op het programma in de 5e klasse E. Nummer 2 Nieuw-Balinge tegen de nummer 4 Veendam 1894. De thuisploeg had wat recht te zetten tegen reuzendoder Veendam, aangezien de heenwedstrijd kansloos met 3-0 verloren ging.

Het was een wedstrijd waarin strijd en fanatisme de boventoon voerden. Veendam kwam goed uit de startblokken en liet al snel blijken niet gekomen te zijn om als speelbal te fungeren voor Nieuw- Balinge. De eerste en grootste kans van de eerste helft was dan ook voor Veendam en kwam op naam van de boomlange Sabic. Via een vernuftige steekbal door het hart van de verdediging kwam de spits oog in oog te staan met de doelman,  maar faalde hij uiteindelijk in de afronding. Hier en daar wat speldenprikken van de thuisploeg brachten de Groningers in de eerste bedrijf niet in verlegenheid. De organisatie van de noordelingen was goed en betrouwbaar te noemen.

Na de thee waren de bordjes echter geheel verhangen. Nieuw-Balinge bracht opportunisme in hun spel en ging duidelijk op zoek naar een doelpunt. Deze kwam er uiteindelijk ook vanuit een standaardsituatie. Een prima corner werd vakkundig binnen gekopt door een verdediger van de thuisploeg. 1-0. Voordat het laatste klap geluid van het publiek weg was gevaagd,  lag de bal er aan de andere kant alweer in. Net als vorige week was het Armin Sabic die weer van zich liet horen. De Veendammer spits creëerde vanuit het niets een prima kans voor zichzelf en verschalkte de doelman met de punt van de schoen. 1-1.

Na deze gelijkmaker brak er een spannende slotfase aan waarin beide teams nog aanspraak konden maken op de winst. Echter bleven verdere doelpunten uit  en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Voor Nieuw-Balinge een domper met oog op het achterhalen van SC Angelslo en voor Veendam een belangrijk punt in de strijd om plek 4.

Reageren