Nieuw Buinen wint de mini-derby tegen Noordster

Geplaatst: door
Noordster - Nieuw Buinen 0-2

OUDE PEKELA – Omdat er tussen beide ploegen maar een reistijd zit van twintig minuten werd er in het programmaboekje gesproken over een mini-derby. Voor beide ploegen was het een belangrijk duel, ze zijn beide namelijk nog niet zeker van klasse behoud.

door Gert Meulman

Noordster, de ploeg van Kenny Koning, lijkt met de nog resterende wedstrijden in het vooruitzicht aan drie punten genoeg te hebben om veilig te zijn. Alleen wil het met die laatste punten nog niet zo vlotten. Ook vandaag liep de ploeg van Koning achter de feiten aan. De Buunermonders streden meer voor de bal en maakten tot twee keer de kansen af, waarbij Noordster dit duidelijk naliet. De Pekelders kregen de eerste kansen in de wedstrijd. Beide keren was het topscorer Kees Dun die de goed keepende Brian de Jonge op zijn weg vond. Nieuw Buinen aanvoerder Robert Hamming nam zijn ploeg, wild gebarend en luid aanmoedigend, op sleeptouw. Samad Faraouni moest al snel namens Nieuw Buinen naar de kant met een blessure, Muhittin Saglam kwam voor hem in het veld. Na een half uur spelen kwam de ploeg van Scherpen op voorsprong. De nummer negen Ezra Abbas schoot beheerst de bal laag in de verre hoek, doelman Damy Sinot hierbij kansloos latend. Voor rust kon Noordster hier weinig tegen over stellen, Jordi Sanders en Rik Wubs kwamen tot een doelpoging.

Den scoorn ze nog nait

In de rust zal Koning van zich laten hebben horen, want zijn ploeg speelde daarna met iets meer strijd. Nieuw Buinen wachtte geduldig zijn kansjes af. Een kwartier bezig in de tweede helft was het bijna 0-2. Ezra Abbas, Roy Hooiveld en tot twee keer toe Thijs Hateboer schoten allemaal vanuit één en dezelfde aanval op de handen van Sinot. En uit de corner hieruit volgende schoot nog Issa Chuma op de vuisten van dezelfde Sinot. De ploeg van Koning kreeg even wat meer druk en werd gevaarlijk bij vooral wat hoekschoppen. Doelpunten leverde dit echter niet op, De Jonge hield zijn doel schoon. “Ze kenn wel n’joar zo voetbaln den scoorn ze nog nait”, was te horen van Pekelder kant. Hamming had nog geluk met slechts geel en nadat Robert Tieks eerst nog Sinot twee keer op zijn weg vond, scoorde hij vlak voor tijd de bevrijdende 0-2 voor de dit jaar honderdjarige Nieuw Buinen.

Reageren