Nieuw-Roden veel te sterk voor Winsum

Geplaatst: door
Nieuw Roden - Winsum 5 - 1

NIEUW RODEN – Met de verloren uitwedstrijd vorige week tegen koploper Gorredijk ongetwijfeld nog in het achterhoofd, ging Nieuw Roden vanaf het beginsignaal van scheidsrechter McBean, zondagmiddag volop de strijd aan tegen het lager geklasseerde Winsum.

door Albert Gelling

In de 5e minuut kreeg Nick Matulessy al de kans om Nieuw Roden op voorsprong te zetten, echter de bal rolde tergend langzaam voorlangs het doel van Winsum.
Het duurde echter, ondanks de vele aanval golven van Nieuw Roden tot de 20e minuut, dat er vanuit een corner de bal in een kluwen van spelers voor de voeten van Nick Matulessy belande en deze de bal in het doel van Winsum wist te frommelen 1-0. In de 40e minuut was het Jeroen Gooyert die zijn op links genomen corner als inswinger keurig in het doel van Winsum zag belanden , onbereikbaar voor de doelman van Winsum 2-0.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen, of de deze middag niet geheel fitte Wilco Drent , haalde in de 50e minuut ineens uit waarbij de keeper van Winsum het nakijken had 3-0.
Twee minuten later gaf Jeroen Gooyert vanaf rechts een perfecte voorzet over de verdedigers van Winsum, bereikte de geheel vrijstaande Wilco Drent, hij hier wel raad mee wist en zijn hoek kon uitkiezen om hiermee de stand op 4-0 te brengen. Voor trainer Patrick van Nimwegen was hiermee de missie volbracht en voor de grieperige Wilco, kwam Koen van Os in de ploeg en Ronald Bouwes werd vervangen door Martijn Drent. Winsum probeerde via een aantal plaagstoten Nieuw Roden het nog lastig te maken, wat in de 67e minuut resultaat opleverde voor de Groningers, doordat in een duel tussen keeper Femko de Vries , buiten de zestien notabene, de keeper van Nieuw Roden zijn meerdere moest erkennen in aanvaller Erwin Venema van Winsum en deze de enige goal van Winsum scoorde in een leeg doel 4-1.

Drie minuten later revancheerde keeper Femko de Vries zich weer prima door een afstandsschot van Winsum stijlvol uit zijn doel te ranselen. In de 80e minuut gaf Nieuw Roden Winsum de genadeklap. Een voorzet van Dennis Matulessy op zijn broer Nick Matulessy waarbij laatste de bal ineens op de slof nam en hiermee de eindstand op 5-1 bevestigde. Koen van Os zag zijn solo in de slotfase niet beloond doordat zijn eindschot net niet zuiver genoeg was, om de uitslag nog verder te doen uitslaan in het voordeel van Nieuw Roden. Zondag speelt Nieuw Roden ( voor Nieuw Roden altijd lastig daar) uit tegen SVMH (Niebert).

Bron: DitisRoden.nl

Reageren