Offerein Voetbaltoernooi beleeft succesvolle rentree

Geplaatst: door

HOOGEVEEN – De 9e editie van het Offerein Voetbaltoernooi zit erop. Het door Hoogeveen en HZVV georganiseerde toernooi kon vorig jaar geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis, maar beleefde afgelopen week een succesvolle rentree met HZVV en LTC als terechte winnaars.

HZVV won de voor de 6e keer de AH Offerein Bokaal en liet daarmee Pelikaan S, Hoogeveen zondag en VKW achter zich. Voor 800 toeschouwers versloeg men op de slotavond Hoogeveen overtuigend met 0-3.
LTC won het Asser onderonsje tegen Achilles 1894 in de finale van de Paviljoen Nijstad Cup. De Achillianen speelden het grootste deel van de wedstrijd met 10 spelers na een vroege rode kaart. LTC profiteerde daar uiteindelijk in de tweede helft van en won met 2-0.

Beste speler

Romano Djababoe van LTC werd uitgeroepen tot ‘Intersport Jan Bols beste speler van het toernooi’ bij de Paviljoen Nijstad Cup. Bij de AH Offerein Bokaal ging die eer naar Noah ten Brinke. DVC Dedemsvaart werd uitgeroepen tot de ‘Voetbalshop Zwolle sportiefste ploeg van het toernooi’.

Uitslagen Paviljoen Nijstad Cup:

Achilles 1894 – LTC: 0-2
Hoogeveen zaterdag – Dalen: 2-0
De Weide – DVC Dedemsvaart: 1-3
HZVV 2 – ZZVV: 1-4

Uitslagen Offerein Bokaal:

Hoogeveen – HZVV: 0-3
Pelikaan S – VKW: 3-0

Reacties (3)

 1. gelijkongelijk zegt

  @ekster Uit het verslag blijkt dat Hoogeveen behoorlijk verzwakt was door blessures en dat de eigen talenten het niveau nog niet aan kunnen, misschien is dat een reden van het ruime verlies. Maar zeker niet de enige reden. Als toeschouwer vond ik de strijd in het team voor derby begrippen erg matig, teveel spelers misten het derbygevoel volgens mij en meerde toeschouwers om mij heen (geen echte Hoogeveners hoorde ik vaak langs de lijn), dat was bij HZVV wel aanwezig (ook lang niet allen van Hoogeveense afkomst). Maar Hoogeveen heeft wel degelijk genoeg goede spelers voor een toppositie in de Hoofdklasse zondag hoor, geen twijfel wat mij betreft. Ook HZVV gaat bovenin meedraaien, veel beweging en talent in dit team, met een sterk centrum in de verdediging. Maar wees gerust, trainer Nico Haak krijgt het er wel tijdig in bij Hoogeveen, die staan er zondag wel weer. Overigens, is deze uitslag ook een "bewijs" dat de zaterdag hoofdklasse en de derde divisie sterker zijn dat de vergelijkbare zondag klassen?

 2. ekster zegt

  Om met dat laatste te beginnen. Zoiets valt moeilijk te bewijzen.
  Zaterdag verloren ook 2 andere noordelijke zondaghoofdklassers van een zaterdaghoofdklasser..
  Alcides tegen Berkum en Emmen tegen Noordscheschut.
  Verder zie je de laatste jaren de hoger spelende zaterdagploegen i.h.a. verder komen in het bekertoernooi dan de zondagteams.
  Het zal er ook wel wat mee te maken hebben, dat er de laatste jaren nogal wat topamateurs ( spelers en teams ) zijn overgestapt van de zondag naar de bij spelers vaak populairdere zaterdag.

  Ik verwacht dat ondanks deze nederlaag en het verlies tegen Pelikaan S. , Hoogeveen dit seizoen bovenin mee gaan doen

Reageren