OKVC hard onderuit in Spijk

Geplaatst: door

SPIJK – Een week met behoorlijke nachtvorst zorgde er voor dat in de 4e klasse D alle wedstrijden werden afgelast, op de wedstrijd Poolster – OKVC na.

De wedstrijd werd afgewerkt op het nieuw aangelegde Spijkster kunstgras. OKVC moest het bovenop de bekende blessures (gebroeders Sieperda) ook doen zonder Van der Helm, Groenewoud en Reitsema die allen geveld waren door het griepvirus. Door de afgelasting van het tweede elftal kon trainer de Vries wel een beroep doen op Mos, Usai en Weening, laatst genoemde mocht zelfs meteen zijn basisdebuut op de linksback positie maken. Ondanks de kou trokken er aardig wat supporters naar het pittoreske Spijk, waar het torentje van Spiek – ooit prachtig bezongen is in de Ede Staal klassieker Mien Hogelaand – boven het dorp uit torent. OKVC had een duidelijke tactiek en die was anders dan de afgelopen weken. OKVC besloot rustig in te zakken en de Spijksters het spel te laten maken. Poolster greep deze kans met beide handen aan en begon vol op de aanval. Wat leidde tot enig gevaar voor de goal van v/d Zijl. Het dichtst bij de openingstreffer was aanvaller Johan de Groot, maar een sublieme redding van de Olhoofster Goalie voorkwam een snelle openingstreffer. Het bleek slechts uitstel van executie, want na een kwartier voetbal was het Tom Dijkman die bij de tweede paal helemaal vrij stond en tekende voor de 1-0.

Poolster bleef vrolijk combineren en OKVC werd het kastje naar de muur gestuurd en was overal te laat. Tweede ballen werden amper gewonnen en de zwart-witten lieten het allemaal gelaten toe. Toch kregen de gasten een prima kans op de 1-1. Een goede interceptie en dito pass van Jimmink zette Niemeijer alleen voor doelman Bos, maar zijn inzet (slap wippertje die makkelijk verdedigd kon worden) was tekenend voor de instelling van OKVC, geen beleving en geen overtuiging. Dit kwam de mannen uit Oldehove duur te staan, want twee dode spelsituaties, waar twee keer niet adequaat werd opgetreden zorgden er al gauw voor dat het 3-0 was bij rust. Eenzelfde scenario als vorige week tegen de Heracliden. OKVC vind het wel prima en geeft de wedstrijd in een half uurtje weer helemaal weg. Doodzonde, want OKVC heeft een prima seizoen als promovendus en hoeft deze wedstrijden niet zo te verliezen. De tweede helft begon wat rustiger en Poolster had ook niet zo’n haast meer. Het bleef lustig combineren en het moet gezegd dat de Spijkster het kunstgras prima onder de knie hebben, want er zaten er paar hele mooie aanvallen tussen. Toch was het OKVC dat al eerste scoorde in de tweede helft. Invaller Slagter had binnen 5 minuten meteen invloed op de wedstrijd als hij in de 16 getorpedeerd word door doelman Bos. De penalty betekende 3-1 en OKVC dacht misschien nog wel een kansje te hebben. De Olhoofster ambities konden echter meteen de weer de koelkast in, want 5 minuten later was de marge weer 3 na een vrije bal van linksback Kok. 4-1. OKVC gooide de handdoek, wat uiteindelijk ook nog leidde tot de 5-1 en 6-1.

Een wedstrijd om snel te vergeten voor OKVC. De ploeg kan prima mee in de 4e klasse, maar zal dan wel elke wedstrijd alles moeten geven. Dit gebeurde niet en de equipe van trainer de Vries kreeg dan de deksel ook goed op de neus. Volgende week wacht FC LEO en die ploeg wist in de eerdere ontmoeting OKVC ook flink pijn te doen. Tijd voor de Olhoofster mannen om de rug te rechten en de supporters aankomende zaterdag in ieder geval een gezonde dosis strijd voor te schotelen.

Reageren