Old Forward verliest tweede bekerduel bij Trinitas

Geplaatst: door
Trinitas - Old Forward 5-1

BOIJL  – Old Forward verloor vanavond het tweede bekerduel in de poule met 5-1 van favoriet Trinitas. Deze wedstrijd werd pas vanavond, woensdag 13 september, gespeeld, vanwege het corso in Frederiksoord afgelopen weekend. De derdeklasser was vooral efficiënter dan de Wilhelminaoorders, die qua voetbal een heel aardige wedstrijd op de mat legden tegen de een klasse hoger spelende opponent. Bij rust stonden de Stellingwervers reeds met 3-0 voor.

Eén wijziging in de basisopstelling ten opzichte van het gewonnen thuisduel tegen Smilde’94 in de eerste bekerwedstrijd, Jos Mestemaker ontbrak, Björn Mulder stond in de basis. De volledige basis: Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Bas Ferwerda, Roderick Stift, Sebastiaan Volkers, Sander van ’t Klooster, Maik Scheltinga, Martin Tarus, aanvoerder Jacob Room, Jelle de Roo en Henk Hornstra. Op de bank Jurjen Visser, Joran Winters en Frank Peereboom. Bij Trinitas stond voormalig Old Forward-speler Yanick Wieldraayer in de basis.

De eerste kans voor Trinitas was ook meteen de 1-0. In de vijfde minuut rondde Geert van de Boer een aanval over rechts knap af, bal in de hoek onbereikbaar voor Jongbloed. Vier minuten later een corner van Room, Scheltinga kopte de bal naast. Scheltinga reikte in de elfde minuut met het hoofd hoger dan Trinitas-keeper Marcel Betten met de handen, een verdediger kon de kopbal van Scheltinga wegwerken. Trinitas kreeg rond het kwartier twee kansen, Jongbloed bracht twee keer knap redding. Ook een nieuwe poging van de Boijligers van dichtbij was een prooi voor de Old Forward-keeper.

In de 20ste minuut een goede vrije trap van Room. Hij legde de bal op het hoofd van Scheltinga, die dit keer net over kopte. In de 28ste minuut kwamen de gastheren op 2-0. Mark Platje rondde van dichtbij simpel af. Een vrije trap van de thuisclub werd door keeper Jongbloed iets na het halfuur op de vuisten genomen, even later een hard schot van de thuisploeg ruim naast. Old Forward leek de aansluitingstreffer te maken, maar bij de tweede paal kon een goede voorzet net niet worden afgerond. Vijf minuten voor rust kwam Trinitas op 3-0. Een vrije trap werd voor het doel gebracht, waar Geert van de Boer een kopduel eenvoudig won en de bal achter Jongbloed mikte. Halverwege dus een 3-0 achterstand voor Old Forward, dat echter best aardige aanvallen liet zien, maar het vizier niet op scherp had.

Tweede helft

Een schot van Trinitas na vijf minuten spelen in de tweede helft bracht een redding van doelman Jongbloed. Een vrije trap van Jacob Room ging over. Even later leek Old Forward de eer te redden, maar het doelpunt werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. In de 59e minuut kwam Joran Winters binnen de lijnen voor Martin Tarus. Een vrije trap van Room bracht een minuut later een redding van keeper Marcel Betten, in tweede instantie kon de net een minuut in het veld staande Winters afronden en de stand op 3-1 brengen. Ook Trinitas kreeg kansen. Mark Bos, terug na lang blessureleed, stuitte op keeper Jongbloed. Bij Trinitas bracht trainer Henk Boeree invaller Jesse de Weert binnen de lijnen, terwijl Old Forward Jurjen Visser bracht voor De Roo.

In de 74e minuut bracht Trinitas de stand op 4-1, vier minuten later leek Room op het Trinitas-doel af te kunnen, een goede sliding van een verdediger betekende een corner. Deze leek in eerste instantie niets op te leveren, maar hard werken van Winters gaf hem een mogelijkheid tot schieten, Betten bracht redding. Ook een schot van Henk Hornstra werd door Betten gered. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd het laatste doelpunt van de wedstrijd. Vrij voor keeper Jongbloed werd de 5-1 op het scorebord gebracht.

De tweede laatste mogelijkheden werden keurig over beide ploegen verdeeld. Een vrije trap van Old Forwards Jacob Room (88e minuut) ging over, de laatste schietkans van Trinitas verdween naast het doel van Jeffrie Jongbloed. De goed fluitende arbiter trok terecht nauwelijks blessuretijd bij en blies net nadat de 91e minuut was ingegaan voor het laatst. Voor de volledigheid: De doelpunten in de tweede helft namens de thuisclub werden gemaakt door Geert van de Boer en Mark Platje.

Volgende wedstrijden

Aanstaande zondag, op 17 september, speelt Old Forward haar laatste bekerwedstrijd in en tegen Uffelte (aanvang 14.00 uur), waarna op 24 september de competitie begint met een thuisduel tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen.

Reageren