Ongeslagen ZZVV is te gast bij BSVV

Geplaatst: door

ZUIDWOLDE – Week 41, zaterdag 17 oktober om precies te zijn en de ploegen in de 3e klasse D maken zich op voor speelronde 4. Een snelle blik op de ranglijst leert dat er drie ploegen zijn die nog niet hebben verloren dit seizoen.

door Hans ten Hoopen

Twee van die ploegen zijn zelfs nog ongeslagen en daaronder behoort ook ZZVV en dankzij een beter doelsaldo dan LTC voeren ‘we’ zelfs de ranglijst aan. Zaterdag speelt de formatie van trainer Jaap Scholing een uitwedstrijd bij BSVV uit Bovensmilde. Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S.D. Tyler uit Assen.

BSVV

Na twee jaar in de vierde klasse te hebben gebivakkeerd keerde de Boven Smilde Voetbal Vereniging  dit seizoen terug in de derde klasse. Na in de reguliere competitie als vierde te zijn geëindigd wist de ploeg via de nacompetitie alsnog promotie te bewerkstelligen. In een dubbele ontmoeting werd HS’86 verslagen en kon de champagne worden ontkurkt. Een van de peilers onder dit succes was absoluut het aanstellen van trainer Alex Visser. Visser, die de ploeg al eerder 3 jaar trainde, trad aan per 1 februari 2017 en de rest is geschiedenis. De rentree in de derde klasse was er eentje om in te lijsten. In een heuse Midden-Drenthe derby werd Fit Boys ín Beilen met 0-1 verslagen. Deze lijn konden de geelzwarten vervolgens niet door zetten. Een week later was OZC met 1-3 te sterk en vorige week werd wederom verloren, ditmaal van Lutten. Uitslag 2-0. Met drie punten uit evenzoveel duels staat BSVV momenteel elfde.

ZZVV

Koploper! Zo schreven we vorige week en nu, een week later, kunnen wij opnieuw beginnen met deze nuchtere, zij het niet onbelangrijke constatering. Na overwinningen op Hollandscheveld (3-2), FDS (7-2) werd ook angstgegner Fit Boys verslagen. In Zuidwolde werd het 1-0 en het was Janou van Veen die al na vier minuten tekende voor de (bleek later) enige treffer van de middag. Het betekende voor de eerstejaars senior alweer zijn derde competitietreffer. Na deze vroege voorsprong kreeg Fit Boys weliswaar enkele kansen maar het was toch voornamelijk ZZVV dat het zich mocht aanrekenen dat het duel niet eerder ‘op slot’ werd gegooid. De verdediging van de Zuidwoldigers stond echter als een huis. En met een over mijn lijk mentaliteit die de ploeg wel degelijk in huis heeft maar die we soms iets te weinig zien konden de armen na 95 minuten wederom de lucht in.

Historie

Voor de 11e maal staat BSVV-ZZVV op het affiche. Ook vorig jaar ontmoeten beide clubs elkaar maar betrof het een bekerduel, we komen daar zo op terug. Alleen bij het allereerste treffen, op 15 november 2003, won BSVV (3-2). De overige 9 wedstrijden leverde ZZVV 5x winst op en 4x werd het een gelijkspel. Doelcijfers 11-22. De ontmoeting in 2003 speelde zich af in de 4e klasse C en toenmalig trainer Erik Stekelenburg met de volgende spelers: Patrick Dekker, Henk van het Hooge, Andre Broek, Huib Scheper, Matthé Kwakkel, Albert Lopers, Erwin Schoemaker, Matthéus Wassens, Emile Sieders, Koen Hilferink, Mark Hummel en Martin Koekoek. Zoals gezegd was er ook vorig seizoen een BSVV-ZZVV op 19 november 2016, stormachtige wind, regen, zompig veld, kortom herfst in optima forma. BSVV, dat een klasse lager speelde declasseerde ZZVV die middag volkomen. Het was op alle fronten beter en won met 5-1. Waar BSVV excelleerde sloeg ZZVV die dag een compleet modderfiguur.

Reageren