ONT/CHZ effectief tegen technisch Emmeloord

Geplaatst: door

EMMELOORD – Vrijdagavond reisde het vlaggenschip van ONT/CHZ af naar Emmeloord om daar te spelen tegen de lokale Futsal.

Een geduchte tegenstander, want ze wonnen tweemaal ruim, mede door inbreng van spelers van de eerste selectie. Ondanks dat werd er ook tweemaal verloren en hebben ze drie punten in mindering. Emmeloord is in het bezit van een aantal technisch begaafde spelers, ze maakten meteen het spel, maar troffen geen doel. Er waren veel technische hoogstandjes aan de kant van de gastheren, maar telkens was het doelman Marcel Kuijper die de bal uit de goal ranselde. Marcel verving vandaag de nog steeds geblesseerde Hans van de Beek. Emmeloord had in de eerste helft veel de bal, maar ONT/CHZ kwam op voorsprong. Vanuit een counter was het Pieter Freek de Bruin die beheerst raak schoot in de verre hoek. In de laatste minuut van de eerste helft werd het zelfs 0-2 via aanvoerder Eric Roozendaal. Hij scoorde zijn eerste doelpunt dit seizoen door een hoekschop van Rick Roerig binnen te schieten.

In de tweede helft was het Marcel Kuijper die zich een aantal keren uitstekend onderscheidde. Helaas kon hij de 1-2 niet voorkomen. ONT/CHZ liet zich niet van de wijs brengen en scoorde de 1-3 via Robin Brinkman, hij ontving de bal van zwager Luitzen Hoekstra en schoot raak. Emmeloord liet de touwtjes uit handen glippen en geloofde het wel. ONT/CHZ wist hier wel raad mee en via een identiek doelpunt zoals in de eerste helft scoorde Pieter Freek de Bruin de 1-4. Eric Roozendaal scoorde de 1-5 nadat de bal goed werd veroverd, maar het was René Kuijper die bijna het doelpunt van het seizoen scoorde. Vanaf eigen helft schoot hij over de doelman heen, maar helaas spatte de bal uiteen op de paal. Via een goedlopende aanval met Jochem van Gorkum en Rick Roerig was het uiteindelijk Robin Brinkman die de 1-6 maakte. De gasten lieten het daarna iets lopen en Emmeloord scoorde tweemaal, maar de eindstand werd bepaald op 3-7 door een doelpunt van Robin Brinkman. Een welverdiende overwinning in de Bosbadhal in Emmeloord.

Door deze overwinning staat ONT/CHZ vijfde en staat er volgende week een topper op het programma tegen nummer vier en tevens dorpsgenoot Drachtster Boys. De aftrap is om 20.00 uur in het Sportcentrum te Drachten.

Reageren