Openingsfase wordt PKC’83 fataal tegen DUNO

Geplaatst: door
PKC'83 - DUNO Doorwerth 1-3

GRONINGEN – Promotie naar de zaterdaghoofdklasse is voor PKC’83 ver weg. Op sportpark De Kring in Groningen ging PKC vanavond in de eerste nacompetitie wedstrijd met 3-1 onderuit tegen DUNO uit het Gelderse Doorwerth. Het eerste deel van de wedstrijd brak PKC’83 uiteindelijk op.

door Andor Heij

DUNO had nogal wat spelers in de ploeg met ervaring in het betaalde voetbal en de top en hoofdklasse. “We kenden de kwaliteit van DUNO”, aldus PKC trainer Marc van Meel na afloop. “We zijn daarom met 5-3-2 gestart om meer zekerheid achterin te krijgen. Maar dat is niet gelukt. We stonden al snel terecht met 2-0 achter”.

De eerste viel al na zeven minuten toen Roy Talsma vrij voor PKC doelman Ben Meedendorp opdook en scoorde: 1-0. Na 18 minuten was het al 2-0 via Shapoul Ali op aangeven van Carlos Dos Santos. Daarvoor stopte Meedendorp nog twee goede kansen van Ali en Talsma.

Strijd

“Daarna hebben we het weer goed opgepakt”, aldus Van Meel. “Een compliment voor het hele team, want we hebben veel strijd geleverd en deden dat beter dan DUNO”. Na 27 minuten kwam de beloning. DUNO doelman Ruben te Witt liet een hard schot van Brian Inge los en Jordi Striedelmeijer schoot de bal binnen: 2-1. PKC kreeg een tijd de overhand met kansen voor Sip Jaap Bos en Sergio Fatima.

Direct na de pauze verzuimde Dos Santos tot twee keer toe DUNO op een grotere voorsprong te zetten. Later stopte Meedendorp nog een schot van Dos Santos en Sally Frank blokte een gevaarlijke inzet van Anass Aamri. Inge, Striedelmeijer en Frank kregen behoorlijke kansen voor de Groningers in het tweede bedrijf.

Beslissing

Vijf minuten voor tijd viel de beslissing na een overtreding in het PKC strafschopgebied. Ted Heijckmann schoot onberispelijk raak: 3-1. De aansluitende strafschoppenserie, voor het geval dat er clubs gelijk eindigen in de poule, werd ook door DUNO gewonnen: 7-6.

Bijten als een snoek

PKC’83 treedt aanstaande zaterdag aan tegen de derde deelnemer in deze nacompetitie, Volendam. Van Meel denkt niet aan een wonder: “We verliezen niet alleen drie punten, maar ook drie spelers. Twee door schorsingen en Geadly Salome liep een wond onder zijn oog op. Maar we willen het seizoen waardig afsluiten en gaan in Volendam als een snoek van ons afbijten”.

PKC’83 – DUNO 1-3. 0-1 Roy Talsma (7.), 0-2 Shapoul Ali (18.), 1-2 Jordi Striedelmeijer (27.), 1-3 Ted Heijckmann (85, pen.). Toeschouwers: 300.

Reacties (1)

  1. Robvanmorel zegt

    Jammer.. pkc was de betere ploeg na 20 minuten! Ze hadden de meeste mogelijkheden om te winnen. Ik heb genoten van Serginho Fatima.. wat een speler.

Reageren