Oranje met vier noordelijke speelsters tegen Finland

Geplaatst: door

Bondscoach Marius Privee die vier noordelijke zaalvoetbalsters opriep.

DRACHTEN/LEEK – Het Nederlands dames zaalvoetbalteam speelt een dubbele interland tegen Finland. Zondag 18 februari gebeurt dat om 17.00 uur in Sportcentrum Drachten. Op 19 februari treffen beide landen elkaar in  de Topsporthal in Leek, naast het Sportcentrum. De aftrap volgt om 20.00 uur.

Voor beide oefenwedstrijden heeft bondscoach Marius Privee twaalf speelsters en twee keepsters opgeroepen. Met vier dames is het Noorden goed vertegenwoordigd. Regerend landskampioen Drachtster Boys levert Esther van Toledo en Jessie Prijs, die woonachtig is in Zevenhuizen.
Renée Huizinga vertegenwoordigt KTP Nieuw Roden. De ambitieuze formatie uit Noord-Drenthe voert momenteel de eredivisie aan. De linksbenige Huizinga woont in Groningen. Datzelfde geldt voor Arte Brueren. Zij komt uit voor studentenclub Drs. Vijfje, dat evenals Drachtster Boys en Nieuw Roden in de eredivisie speelt.

Opvallende verschijning

Een opvallende verschijning in het keurkorps van Privee is routinier Dyanne Bito. Als Telstar-verdediger speelde ze liefst 146 veldinterlands. Enkele jaren geleden maakte Bito (35) de switch naar het zaalvoetbal. Vorig jaar werden de Oranje Leeuwinnen in eigen land Europees kampioen. Onder invloed van dat succes is de KNVB bezig het Nederlandse dames zaalvoetbalteam op te tuigen. De interlands tegen Finland vormen een aardige graadmeter. Op papier zijn beide landen aan elkaar gewaagd.

Reageren