Oranje Nassau ontvangt Urk

Geplaatst: door
Voorbeschouwing

GRONINGEN – De komende weken kan het een druk programma worden voor Oranje Nassau. Zaterdag komt SV Urk op bezoek, dinsdagavond spelen de Groningers thuis tegen PKC ’83.  Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SDC Putten op het programma. Wanneer de bekerwedstrijd dinsdag wordt gewonnen volgt er in de week van 28 februari eventueel nog een thuiswedstrijd tegen ACV of WVV. Maar dat is pas van later zorg, eerst de wedstrijd tegen de Urkers.

Afgelopen dinsdag werd bekend, dat het bestuur van Urk niet verder gaat met Lucas Hoekman. De trainer is pas één seizoen actief op Urk en doet het naar behoren in hoofdklasse B. Een verschil van inzicht lijkt de reden voor het niet verlengen. Hoekman gaat in ieder geval het seizoen afmaken bij Urk zo stelt het bestuur van de club.

Toch kan het niet verlengen van het contract met Hoekman wel invloed hebben op de Urkers. Onrust in de selectie, als die er al is, is natuurlijk nooit goed. Op Urk hopen ze natuurlijk dat het zaterdag geen invloed heeft op de ploeg. Urk doet het naar behoren dit seizoen, terwijl ze zich het vorig seizoen ternauwernood via de nacompetitie wisten te redden. Knap is, dat de ploeg het nog steeds voor elkaar krijgt met eigen spelers zo hoog te spelen. De ploeg van trainer Lucas Hoekman heeft 26 punten gehaal. Dat is twee keer zo veel als Oranje Nassau in 17 wedstrijden. Bij voorbaat lijkt de missie van Oranje Nassau een moeilijke. Winnen van Urk is een zware opgave, hoewel in de heenwedstrijd een verdienstelijk gelijkspel werd gehaald.

De laatste thuiswedstrijd tegen Urk was in het seizoen 2013/2014. Beide ploegen speelden toen in de top van 1E. Oranje Nassau stond in de eerste helft met 2-0 voor Een derde doelpunt werd gescoord, maar volgens de grensrechter van Urk in buitenspelpositie. Daarna kwam Urk knap terug op 2-2. Daardoor behield Urk een grote voorsprong en konden ze aan het eind het kampioenschap pakken. Statistisch gezien is Oranje Nassau trouwens ook niet in het voordeel. De Oranjehemden verloren een keer vaker dan de Urkers. Ook valt het groot aantal gelijke spelen op.

De weg kwijt

Het verhaal van Oranje Nassau is bekend. In deze fase van de competitie lijkt de ploeg de weg enigszins kwijt. De ploeg van Patrick Zwart smacht al weken naar punten, maar tevergeefs. Afgelopen zaterdag ging het vooral aan het begin van de wedstrijd redelijk goed. De verslaggever van Radio Nijkerk was zelfs verbaasd over het niveau van de nummer 15 en vond dat de ploeg enkele technisch begaafde spelers had. Na enkele tegenslagen was daar later weinig meer van te zien. Oranje Nassau ziet blijkbaar in de hoek waar de klappen vallen.

Toch is het zaak voor de mannen dat ze zich snel herpakken. De onderlinge verschillen aan de staart van de ranglijst zijn nog te overzien. De achterstand op de veilige plek 12 is maar 3 punten. Het wordt tijd dat we weer punten pakken. En wellicht begint zaterdag tegen Urk de victorie. Opgeven is geen optie, zolang er nog wedstrijden te spelen zijn, zijn er ook kansen om te winnen. Oranje Nassau kan zaterdag in de eerste thuiswedstrijd van 2017 de steun van het publiek goed gebruiken.

Om 15.00 uur begint de wedstrijd op Sportpark Coendersborg. Scheidsrechter van dienst is W.M. (Martijn) Kieft uit Putten.

Reageren