Overzicht 1E (zat): Gorecht komt niet verder dan een gelijkspel tegen Noordscheschut

Geplaatst: door

REGIO – Gorecht creëerde weliswaar meer kansen dan haar Drentse opponent, maar het leverde uiteindelijk niet meer dan een puntje op voor de ploeg van trainer Bert Vos.

De verwachtingen waren vooraf behoorlijk hooggespannen voor het duel tussen Gorecht en Noordscheschut. Beide ploegen maken tot dusver een behoorlijk goed seizoen mee. Gorecht stond vooraf aan de confrontatie met het gepromoveerde Noordscheschut op de derde plaats met 22 punten. Noordscheschut verzamelde slechts twee punten minder, maar de Drentse formatie speelde wel twee duels meer dan de ploeg uit Haren. Toch was Gorecht gewaarschuwd, want Noordscheschut maakte in de laatste steeds gewonnen wedstrijden een uitstekende indruk en nestelde zich zelfs in sneltreinvaart in de subtop.

Veel verschil was er dan ook niet zichtbaar tussen de beide subtoppers. In voetballen opzicht behaalden beide ploegen een ruime voldoende. Het grote verschil zat in het creëren van kansen. Gorecht schiep weliswaar een aantal kansen meer dan Noordscheschut, maar bleek niet erg scherp te zijn in het benutten van de mogelijkheden. Toch kwam de ploeg van Vos ongeveer tien minuten voor rust op indrukwekkende wijze op voorsprong. Thijs Hekman schoot vanaf 25 meter vanaf de rechterflank een vrije schop ineens in de uiterste hoek achter de sluitpost van Noordscheschut: 1-0. Gorecht kreeg meer kansen, maar die waren niet aan Remmert van Stempvoort, Robin Zuidema en Jos Lamain besteed. Op slag van rust kwam Noordscheschut uit zo ongeveer haar enige kans in de eerste helft op gelijke hoogte: 1-1.

De tweede helft was in feite identiek aan de eerste helft. Beide ploegen speelden weer met een positieve spelopvatting, maar desondanks kwam er geen verandering in de score. Vos was ondanks het puntenverlies tevreden over de prestatie van zijn elftal. ,,We verzuimden alleen de kansen te benutten, maar daar staat tegenover dat Noordscheschut met haar positieve spelopvatting een geduchte tegenstander voor ons was.’’ Gorecht houdt ondanks het puntenverlies de derde positie stevig in handen. Die plaats is naar alle waarschijnlijkheid voldoende om nacompetitie af te dwingen. De volgende week kan de ploeg uit Haren haar positie verbeteren of handhaven als het de uitwedstrijd tegen Blauw Wit ’34 in winst weet om te zetten.

GRC Groningen kwam er vooral na rust tegen GAVC niet aan te pas. In de eerste helft was de ploeg van trainer Rini Jurna nog gelijkwaardig aan de Friese ploeg. GRC, aantredend zonder de zieke Bas Lulofs en Robert Smit, kwam weliswaar snel op een 1-0 achterstand, maar na ruim een half uur bezorgde Jason Spanninga met een rake kopbal uit een voorzet van Mo Bellghroub voor de terechte gelijkmaker: 1-1. Op slag van rust kreeg GRC weer een mentale tik door de hernieuwde achterstand: 2-1. Na rust zakte het spelpeil van GRC naar een lager peil, waardoor GAVC moeiteloos kon uitlopen naar 5-1. Jurna beseft terdege dat handhaven een moeilijke opgave wordt. ,,De doelstelling is nu anders dan in het vorige seizoen’’, was de uitleg van Jurna. ,,We weten dat de weerstand in de eerste klasse hoog is. De situatie op de ranglijst is op dit moment voor ons niet ideaal, maar we gaan onze huid in de komende weken zo duur mogelijk verkopen.’’

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren