Overzicht 1E (zat): PKC ’83 wint binnen een half uur van Oranje Nassau

Geplaatst: door

REGIO – PKC ’83 behaalde uit vier standaardsituaties het volle rendement. Na een half uur keek Oranje Nassau tegen een 4-1 achterstand aan.

Het door veel invallers zwaar gehandicapte Oranje Nassau moest in de stadsderby al snel tegenvallers incasseren. Uit vrije trappen en corners produceerde PKC ‘83 door Nikky Goguade, Jivan Vroom, Jeffrey Noordveld en een eigen doelpunt van Erwin Pomstra vier treffers. Alleen Rhobin Brander kon iets voor Oranje Nassau terugdoen: 4-1. Daarna verkleinde Joël Wagenaar de achterstand nog wel tot 4-2, maar het leed was toen al geschied. Oranje Nassau toonde na rust weliswaar goede wil, maar kon het tij niet meer keren. Dankzij de 40-jarige doelman Thorhold Souillee, die normaal in het zesde elftal van Oranje Nassau speelt, bleef de stand ongewijzigd. ,,We hebben het in korte tijd verloren’’, verklaarde trainer Patrick Zwart van Oranje Nassau. Trainer Robert Groninger, die onlangs het stokje van Zephnad Wattimury bij PKC ‘83 overnam, was ondanks het gebrek aan wedstrijdritme van zijn ploeg uiterst content. ,,De ploeg heeft keihard gewerkt voor dit resultaat.’’

Hekkensluiter VVG haalde flink uit door tegenstander Be Quick Dokkum op een 3-0 nederlaag te trakteren. Vlak voor rust opende de jarige Tim van der Molen de score: 1-0. Na de thee bepaalden Danny Harms en weer Van der Molen de eindstand op 3-0. Trainer Gert Haak ziet nog mogelijkheden om de degradatie te ontlopen. ,,We gooien het bijltje er zeker niet bij neer. We hebben de druk nu vooral bij VEV ’67 gelegd.’’ Voor rust gaf VEV ’67 koploper Buitenpost goed partij, maar na de hervatting gooide een vlak voor rust opgelopen rode kaart voor doelman Danny Blaauwwiekel roet in het eten. Na de 1-0 achterstand bleef VEV ’67 hopen op de gelijkmaker. Rik Schuring was er zonder succes dichtbij, waarna Buitenpost in korte tijd twee keer profiteerde van de ontstane ruimte bij VEV ’67: 3-0. Op de valreep bezorgde Wouter Bloem zijn ploeg Winsum tegen ‘d Olde Veste alsnog de volle winst: 2-1. Daarvoor hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De formatie uit Steenwijk stond bij rust op een 1-0 voorsprong, maar Rogier Krohne maakte pal na de hervatting de gelijkmaker: 1-1. Bloem werd uiteindelijk de matchwinnaar voor Winsum. ,,Hij bewees weer eens zijn waarde’’, aldus trainer Robert Bos van Winsum.

Gorecht begon matig tegen Balk, maar herstelde zich na een snel opgelopen 1-0 achterstand uitstekend. Na de gelijkmaker van Thijs Hekman (strafschop) had de ploeg van trainer Bert Vos de wedstrijd volledig onder controle. Een kopbal van Robin Zuidema leverde de 2-1 voorsprong bij rust op en diep in de tweede helft gooide Erik Setz met zijn treffer de wedstrijd definitief op slot: 3-1. ,,We creëerden niet veel kansen, maar gaven ook niets weg’’, aldus Vos.

1F zondag

GRC ging pas in het laatste kwartier uit tegen FVC met 1-0 onderuit. Trainer Rinie Jurna moest ook in dit duel een aantal vaste basisspelers missen, waardoor een drietal A-junioren de kans kreeg om zich te bewijzen. GRC was gelijkwaardig aan de Friezen, maar was niet in staat om te scoren. ,,Ze hebben gevochten als leeuwen, maar zijn net niet beloond’’ aldus Jurna.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren