Overzicht 1E (zat): VVG wint de derde periodetitel

Geplaatst: door

REGIO – PKC ’83 en VVG kwamen in een doelpuntrijke derby een 3-3 remise overeen. Voor VVG was dit resultaat voldoende voor het behalen van de derde periodetitel

Voorzitter Robert Bollegraaf van VVG wilde omtrent de nacompetitie echter niet te vroeg juichen. ,,Want theoretisch kunnen we wat betreft degradatie nog in de problemen komen’’, zwakte Bollegraaf de juichstemming enigszins af.

In de leuke onderlinge strijd kwam VVG snel door Aksanti Kalswe op voorsprong (0-1), maar vlak voor rust sloeg PKC ’83 door Hüseyin Kurt en Foutik Faraouni twee keer toe: 2-1. Na de hervatting leek VVG de strijd dankzij twee treffers van Virgil Muller en Nordin Philipsen (2-3) in haar voordeel te beslissen. Vlak voor tijd maakte Kurt echter weer gelijk: 3-3. ,,Voor beide ploegen was dit een prima uitslag’’, vond trainer Robert Groninger van PKC ’83.

VEV ’67 greep zo ongeveer de laatste strohalm door de uitwedstrijd tegen Balk met 1-0 te winnen. Rense Dijk kopte zijn ploeg vlak na rust naar de overwinning. Desondanks is de situatie voor VEV ’67 nog minder rooskleurig geworden. Be Quick Dokkum, de naaste concurrent voor directe degradatie won namelijk nota bene van kampioen Buitenpost, waardoor de kloof nog steeds erg groot is. In theorie kan VEV ’67 met duels tegen d’ Olde Veste (uit) en Oranje Nassau (thuis) de dans nog steeds ontspringen. Nijboer: ,,We gaan er nog steeds voor.’’

Oranje Nassau is ook nog niet zorgenvrij. De ploeg van trainer Patrick Zwart kwam ondanks een groot overwicht niet verder dan een 0-0 remise in en tegen Noordscheschut. Oranje Nassau verzaakte vooral in afwerkend opzicht. ,,We waren vandaag weer kampioen in het missen van kansen’’, sprak Zwart cynisch. Oranje Nassau houdt de kans op lijfsbehoud met een thuiswedstrijd tegen Winsum en een uitduel tegen VEV ’67 wel in eigen hand.

Winsum sloot een matige eerste helft met een 2-1 voorsprong tegen Zeerobben af. De gasten kwamen snel op voorsprong, maar Rogier Krohne en Stan Buikema zorgden toch voor de 2-1 voorsprong bij rust. In de slotfase maakte Krohne met een prachtige vrije trap aan alle onzekerheid een einde: 3-1. Voor Winsum bestaat nog een piepklein kansje om de nacompetitie te behalen. Bos wil daar echter niet aan denken. ,,We willen alleen de competitie zo goed mogelijk afsluiten.’’

Gorecht viel met een 6-1 nederlaag behoorlijk door de mand. Trainer Bert Vos kon vooral in de eerste helft zijn ogen niet geloven. Drachtster Boys stond na een half uur al op een 4-0 voorsprong. ,,Veel spelers van ons hadden op Hemelvaartsdag een horeca-toernooi. Dat zag ik in het veld terug. Donderslag een kerel, dan moet je dat ook vandaag zijn.’’ Na rust bleef de schade beperkt tot uiteindelijk 1-6. Lloyd Jackson had de twijfelachtige eer om voor Gorecht de enige treffer te produceren.

1F zondag

GRC ging in eigen huis kansloos met 5-1 ten onder tegen titelkandidaat Alcides. Halverwege de tweede helft zorgde Mo Bellghroub met een bekeken vrije trap (1-3) nog voor enige hoop, maar die bleek ijdel te zijn tegen Alcides: 1-5. ,,Het verschil was te groot’’, erkende trainer Rini Jurna van GRC. ,,Ik was blij dat het afgelopen was.’’ GRC staat nog steeds niet veilig, maar komt niet meer in aanmerking voor directe degradatie.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren