Overzicht 1F (zon): Hoogeveen wint op indrukwekkende wijze van WVV

Geplaatst: door

REGIO – Hoogeveen verpulverde na vooral een grootse tweede helft het Winschoter WVV met liefst 7-2. FC Assen is na de 1-0 zege op Frisia 1883 LAC hekkensluiter af.

Voor rust gaf WVV nog redelijk partij aan Hoogeveen, maar na de hervatting werd het een kat en muisspel. WVV nam weliswaar een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust stelde Hoogeveen orde op zaken. Daniël Manning was verantwoordelijk voor de gelijkmaker (1-1) en Marco Hartman verzilverde een strafschop, nadat hij zelf onderuit was gehaald: 2-1. Op slag van rust strafte Mesud Yildirim een persoonlijke fout bij WVV uitstekend af: 1-3. Na de thee was Hoogeveen heer en meester. Marco Hartman scoorde drie keer achter elkaar (1-6) en Rico Schonewille maakte de 1-7, waarna WVV nog een strafschop verzilverde: 2-7. Trainer Nico Haak was uiteraard content met de zege, maar weigerde van de daken te schreeuwen dat zijn ploeg nu de grote favoriet voor de titel is. ,,We leven van wedstrijd naar wedstrijd en zien aan het eind van de rit wel hoe weer voor staan’’, was de diplomatieke reactie van Haak.

FC Assen is na de 1-0 zege in Leeuwardsen tegen Frisia 1883 hekkensluiter af. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar FC Assen miste in die periode wel twee riante mogelijkheden. Tien minuten voor tijd was het toch raak voor de ploeg van trainer Harold Wekema: Dzenan Sarkinovic pikte de bal, omspeelde de Friese sluitpost om vervolgens beheerst raak te schieten: 0-1. Vlak daarvoor was er een afkoelingsperiode, nadat er twee rode kaarten vielen en het publiek zich in de strijd mengde. Bij FC Assen moest Safan Tauran met rood verdwijnen, maar dat was volgens teammanager Karste Vogelzang niet terecht. ,,Hij maakte de overtreding niet, maar probeerde de vechtende spelers uit elkaar te halen’’, aldus Vogelzang.

Rolder Boys verzuimde tegen Bergum om weer wat te stijgen op de ranglijst. De ploeg van trainer Jan Korte nam weliswaar een 1-0 voorsprong door Ferdi Hidding, maar verzuimde het overwicht in meer doelpunten uit te drukken. Na de 1-1 ruststand ging het uiteindelijk mis. Door het uitvallen van Danny Hingstman was Korte genoodzaakt om zijn opstelling aan te passen. De Friezen maakten er handig gebruik van en sloegen twee keer toe: 1-3. ,,We waren gelijkwaardig, maar gaven de punten onnodig weg’’, aldus Korte.

1E zaterdag

Noordscheschut speelde heel verdienstelijk in Haren met 1-1 gelijk tegen Gorecht. De formatie van trainer André Mulder kwam weliswaar na ruim een half uur spelen op een 1-0 achterstand, maar op slag van rust kopte Kevin van Dalen uit een voorzet van Jos Kroezen de Drenten weer op gelijke hoogte: 1-1. Na rust kreeg de thuisclub net als voor de thee de meeste kansen, maar Noordscheschut was door Danny Kiebebelt, Nick Koster en Melvis Mol ook dicht bij een voorsprong. Bovendien was Noordscheschut zich vooral in voetballend opzicht minimaal de evenknie van Gorecht. Noordscheschut zakte door de remise echter wel een plaatsje op de ranglijst. ,,Een remise uit bij Gorecht is zeker niet slecht’’, stelde Mulder tevreden vast. De volgende speelt Noordscheschut in eigen huis tegen de nieuwe koploper Buitenpost.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren