Overzicht 1F (zon): Rolder Boys verliest geflatteerd van Alcides

Geplaatst: door

REGIO – Pas in de slotfase werd het verschil door Alcides gemaakt. Het moedige Rolder Boys ging alsnog met 3-0 door de knieën.

Rolder Boys trok zich niets aan van het grote verschil op de ranglijst en was het hele duel de evenknie van Alcides. Pas in de slotfase maakten Frank Fokke met twee vrije schoppen en Ryan Luyckx het verschil ten gunste van de ploeg uit Meppel: 0-3. Bij de stand 0-1 was Rolder Boys tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Danny Bos van Alcides ranselde de inzetten van Ferdi Hidding en Janko Dekker op formidabele wijze uit zijn doel. Door het verlies Van Hoogeveen speelt Alcides opeens weer samen met Emmen een belangrijke rol in de titelstrijd. ,,Daar ben ik uiteraard heel blij mee’’, vatte trainer Wilko Niemer van Alcides samen. ,,Het was echter geen eenvoudige opgave voor ons in Rolde. We waren niet creatief genoeg om in een vroeg stadium afstand te nemen’’. Trainer Jan Korte van Rolder Boys gaat ondanks de nederlaag en de lage stand op de competitieladder zeker niet bij de pakken neerzitten. ,,Ik moet mijn ploeg een dikke pluim geven’’, sprak Korte. ,,We hoeven ook niet te degraderen als we deze instelling houden.’’

Emmen had totaal geen problemen met tegenstander Frisia 1883 LAC. Door de 3-0 zege veroverde Emmen bovendien de tweede periodetitel en kon trainer Hendrik Oosting met vreugde constateren dat de kans op de titel door het verlies van Hoogeveen weer helemaal aanwezig is. Halverwege de eerste helft kopte Sander de Grote Emmen naar 1-0. Na rust bepaalden Rusamba Rajabu en Sadik Spijodic de eindstand op 3-0. ,,Na de openingstreffer was het louter éénrichtingverkeer. We hadden alleen nog vaker kunnen scoren’’, aldus Oosting. SVBO haalde geweldig uit in de uitwedstrijd tegen GAVC. Na een 1-0 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk een fraaie 5-0 overwinning voor de ploeg uit Barger-Oosterveld. Vlak voor rust opende Dylan Wessels de score: 0-1. Na de hervatting maakten Twan Waidijk (2), Maarten Wielens en Ronald Gerdes het verschil nog duidelijker: 0-5. Trainer Rolf Veneboer constateerde met genoegen dat SVBO goede zaken had gedaan. ,,We hebben gecontroleerd gespeeld’’, vatte Veneboer samen. ,,Door de winst hebben we ons meer lucht verschaft. We hebben nu ook weer een positief doelsaldo en kruipen mooi uit de onderste regionen weg.’’

Nieuw Buinen kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 remise tegen Bergum. De ploeg van trainer Herman Scherpen had pech dat het aluminium twee keer in de weg stond en dat de bal twee keer door verdedigers van Bergum van de lijn weggewerkt werden. Een kwartier voor tijd maakte Ezra Abbas de terechte gelijkmaker: 1-1. ,, We hadden het geluk niet aan onze zijde’’, vond Scherpen.

1E zaterdag

Tot aan de rust mocht Noordscheschut nog hopen op een goed resultaat. De ploeg van trainer André Mulder kwam door Nick Koster in Leeuwarden tegen Blauw Wit ’34 snel op 0-1, maar keek bij rust toch tegen een 2-1 achterstand aan. Het uitvallen van Nick Koster en de nauwelijks af te stoppen spits Arjen Boonstra van Blauw Wit ’34 (vier treffers) waren de grootste oorzaken voor de uiteindelijke 5-2 nederlaag. Melvin Mol maakte het tweede doelpunt van Noordscheschut.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren