Overzicht 1F (zon): Strijd tussen Hoogeveen en Alcides gaat onverminderd door

Geplaatst: door

REGIO – De koplopers Hoogeveen en Alcides maakten geen fout. Alcides versloeg GRC simpel met 5-1 en Hoogeveen liet van FVC in Leeuwarden geen spaan heel: 1-6. Ook in de onderste regionen is de spanning adembenemend.

Hoogeveen won uiteindelijk ruim met 6-1 van FVC. Marco Hartman en Levon van Dijk scoorden snel na het eerste fluitsignaal (0-2), maar de Friezen kwamen nog voor rust terug tot 1-2. Na de thee ging FVC furieus op jacht naar de gelijkmaker. Hartman zorgde evenwel voor opluchting door de 1-3 te scoren. Vanaf dat moment was Hoogeveen superieur en kon nog uitlopen naar 1-6 door treffers van Van Dijk, Hartman en Shakki Mohamed. Alcides versloeg GRC in eigen huis met speels gemak. De ploeg uit Meppel was op alle fronten superieur. Het verzuimde alleen om meer dan vijf voltreffers te produceren. Jermain Wobbes was met drie doelpunten de grote man bij Alcides. ,,Vooraf waren er nog twijfels omtrent de fitheid van Wobbes’’, lichtte trainer Wilko Niemer van Alcides toe. ,,Achteraf ben ik blij dat hij toch kon spelen.’’. Frank Fokke en Kevin van Dijk waren ook succesvol voor Alcides: 1-5.

De absolute degradatiekraker Nieuw Buinen-Frisia 1883 LAC bleef doelpuntloos. Doelman Brian de Jonge veroorzaakte een strafschop, maar stopte de ‘pingel’ met zijn voet. De volgende week moet Nieuw Buinen met de billen bloot tegen het op gelijke hoogte staande Rolder Boys. Rolder Boys sloeg in de strijd tegen de degradatie een goede slag door het uitgebluste Emmen met liefst 5-1 te kloppen. Rolder Boys was in dit duel uiterst effectief en strijdbaar. Bij rust stond het door een treffer van Frank Suurd ‘slechts’ 1-0 voor Rolder Boys. Na de hervatting profiteerde Rolder Boys van het niet meer optimaal gemotiveerde Emmen. Ryan Bruinsma, Niels Stoffers, Frank Suurd en uitblinker Gerben Smit zorgden voor de 5-0 voorsprong, waarna Dries Jan Bal nog iets terugdeed voor Emmen: 5-1.

,,We leven nog’’, sprak trainer Harold Wekema van FC Assen na de 3-1 overwinning op GAVC. Het duel leek in een 1-1 remise te eindigen, maar in blessuretijd zorgden Dzenan Serkinovic en Cuneyt Durmosoglu alsnog voor een juichstemming bij FC Assen. FC Assen kan de directe degradatie nog ontlopen, maar dan moeten er wel punten gehaald worden in de laatste twee duels. SVBO maakte er net als een paar dagen daarvoor een wervelende wedstrijd van tegen Bergum. Deze keer won de formatie van trainer Rolf Veneboer met 3-1 van de Friezen. Voor rust kon Bergum nog aardige meekomen en nam zelfs een 1-0 voorsprong. Toch stond SVBO tijdens de thee op 2-1 dankzij een inzet van Dylan Wessels (1-1) en een prachtige kopbal à la Bep Bakhuys: 2-1. Twan Waidijk, die eerste een paar grote kansen miste, bepaalde de eindstand tenslotte op 3-1.

1E zaterdag

Trainer André Mulder van Noordscheschut was uiteindelijk tevreden met de 0-0 remise tegen Oranje Nassau. Desondanks was hij na het horen van de uitslagen des duivels. Mulder zette vraagtekens bij de winst van degradatiekandidaat Be Quick Dokkum tegen kampioen Buitenpost. ,,De Friese ploegen doen er alles aan om elkaar te steunen’’, mopperde hij. Over het resultaat had Noordscheschut echter niets te mopperen. Oranje Nassau kreeg grote kansen, maar vooral dankzij doelman Wiebe Zinger bleef de schade beperkt: 0-0.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren