Overzicht 2I en 2J (zat): NEC Delfzijl trakteert FC Klazienaveen op pak slaag

Geplaatst: door

REGIO – NEC Delfzijl liet geen spaan heel van FC Klazienaveen en trakteerde de nummer twee van de ranglijst op een 6-1 nederlaag. Pelikaan S verslikte zich in De Weide, maar behield de koppositie.

NEC Delfzijl haalde flink uit tegen het hoog geklasseerde FC Klazienaveen. In eigen huis werd de nummer twee met 6-1 weggezet. De basis voor de fraaie zege werd gelegd in een wervelend eerste bedrijf. Na de openingstreffer van Elsin Yilmaz deed FC Klazienaveen wat terug via Patrick Bloemberg. NEC Delfzijl liet zich niet van de wijs brengen en ging dankzij treffers van Jari Slort en Edwin Hodzic met een 3-1 voorsprong rusten. Na de hervatting liep NEC Delfzijl eenvoudig uit naar 6-1. Hoogtepunt van de middag was de 4-1 van Slort. Vanaf rechts stak hij naar binnen en krulde hij de bal onhoudbaar in de bovenhoek.

Pelikaan S keerde met een nederlaag huiswaarts. De Weide was onder mistige omstandigheden met 2-0 te sterk. Beide tegentreffers vielen in het tweede bedrijf. De nederlaag bleef zonder grote gevolgen voor de periodekampioen. De ploeg uit Oostwold behield de koppositie, omdat naaste achtervolger FC Klazienaveen onderuit ging tegen NEC Delfzijl.

SV Bedum profiteerde optimaal van de misstappen van koploper Pelikaan S en nummer twee FC Klazienaveen. De ploeg van Remy van der Wal trad aan tegen Nieuwleusen. SV Bedum had het lastig tegen de hekkensluiter, maar won uiteindelijk met 2-1. SV Bedum bezet momenteel de derde plek. Door de moeizame zege is het gat met koploper Pelikaan S geslonken tot twee punten. FC Klazienaveen heeft slecht één punt meer.

Zuidhorn dolf het onderspit op visite bij DZOH. In Emmen was de thuisclub met 3-1 te sterk. De formatie van Kees Bouma heeft de aansluiting met de middenmoot voorlopig verloren en zal de komende weken punten moeten pakken om uit de gevarenzone te blijven. Zuidhorn ontvangt komend weekend Drenthina en daarna volgt een zes punten-duel tegen rode lantaarndrager Nieuwleusen.

Drenthina kon midweeks bekersucces geen passend vervolg geven. Op eigen terrein ging het Drenthina van Gerrie Benes kansloos onderuit tegen Gramsbergen. De bezoekers hadden het gehele duel het beste van het spel en profiteerden van een heuse off-day van de mannen van Benes: 4-0.

FC Meppel blijft ploeteren in de competitie. Nadat het de huid duur had verkocht in het bekertoernooi tegen Flevo Boys, gingen de mannen van Bernard Koning roemloos ten onder tegen DESZ. In Overijssel werd er met 3-0 verloren van de subtopper. FC Meppel staat na tien wedstrijden voorlaatste en heeft alleen Nieuwleusen onder zich.

In 2I bleef Fc Grootegast tegen hekkensluiter ONT steken op een gelijkspel. In Friesland eindigde het duel in 2-2. Vlak voor rust opende Frank Vening namens Fc Grootegast de score. De Friezen kwamen sterk uit de kleedkamer en kwamen al vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Twintig minuten voor tijd namen de bezoekers wederom de leiding. Ditmaal was Rolf Hazenberg trefzeker. Fc Grootegast leek op koers naar de tweede competitiezege van het seizoen, maar in de slotfase ging het mis voor de mannen van Jan Haan. Oebele Twijnstra zorgde met zijn late gelijkmaker voor een enorme domper. Met één punt schieten beide ploegen niet veel op. Fc Grootegast behoudt een punt voorsprong op hekkensluiter ONT, maar ziet de afstand tot de middenmoot vergroten.

Marum dolf op bezoek bij BCV het onderspit. De Friese ploeg was vrijwel het gehele duel de bovenliggende partij. De geel-zwarte brigade van Jan Mulder hield lang stand, maar capituleerde in de slotfase alsnog. Een fraaie solo en dito afwerken van Harmen Vlietstra resulteerde in de late openingstreffer. In de slotminuut strooide Auke Schievink nog wat zout in de wonden: 2-0.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren