Overzicht 2I en 2J (zat): Pelikaan S op titelkoers na zege op Drenthina

Geplaatst: door

REGIO – Pelikaan S kan de titel niet meer ontgaan na de overwinning op Drenthina. Naaste achtervolger SV Bedum ging onderuit tegen Groen Geel en daardoor heeft de ploeg uit Oostwold vijf punten voorsprong met slechts twee duels voor de boeg.

Makkelijk ging het allerminst voor Pelikaan S tegen Drenthina. De titelkandidaat domineerde de wedstrijd, maar verzuimde aanvankelijk de trekker over te halen. Vijf minuten voor tijd kopte Danny Holband de bevrijdende 1-0 binnen. Kort daarop besliste Kassim Bizimana het duel uit een messcherpe counter. Volgende week staat de kraker tegen naaste achtervolger SV Bedum op het programma. Pelikaan S heeft aan een gelijkspel voldoende om de titel in de wacht te slepen. NEC Delfzijl boekte een 3-1 zege op FC Meppel. De bezoekers uit Drenthe kenden een kick-start en namen al na 2 minuten de leiding. Kort daarop bracht Jari Slort de score in evenwicht. Hij profiteerde van geblunder van de Drentse goalie alvorens hij 1-1 op het scorebord zette. Halverwege het eerste bedrijf maakte de ongrijpbare Slort zijn tweede van de middag: 2-1. De mannen van Kees Pranger kwamen vervolgens het beste uit de kleedkamer. Vlak na rust besliste Daniël de Boer het treffen: 3-1. Door de zege schudde de equipe van Pranger FC Meppel van zich af om de strijd om de derde periodetitel. 

Omlandia won met 2-0 op bezoek bij Nieuwleusen. Martin Oudman en Jan Oosterbeek waren trefzeker aan de zijde van Omlandia en veroordeelden Nieuwleusen tot de derde klasse. De hekkensluiter kan de andere degradatiekandidaten niet meer achterhalen. Komende weekend neemt Omlandia het in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen NEC Delfzijl.  Zuidhorn ging tegen DESZ kansloos onderuit. Op visite in Overijssel werd er met 3-0 verloren. Halverwege het eerste bedrijf opende Danny Moorman na een fraaie aanval over links de score. Zuidhorn drong wel aan en kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar de equipe van Kees Bouma had het vizier niet op scherp staan. Toen Bart BandtsBuys een kwartier voor het einde kon inrukken na een vermeende slaande beweging, besliste DESZ het duel. Habieb Kalu en Tom Kisjes bepaalden de eindstand op 3-0. Door de nederlaag en de zege van Groen Geel zakt Zuidhorn een plaats en kan het zich richten op de nacompetitie.

De winnaar van het treffen tussen De Weide en FC Klazienaveen zou de beste papieren hebben voor een nacompetitieplek. Op eigen terrein wonnen de mannen van Marcel Smid met 2-0. Na een half uur opende Nick Muysson de score. Met een fraaie krul mikte hij het leer in de verre hoek. Na de hervatting viel de beslissing toen zowel Rob Groote als Dani Slip van FC Klazienaveen met rood konden vertrekken. Een uitstekende keepende Justin Verschoor beperkte de schade voor de equipe van Casper Goedkoop. Hij moest nog één keer vissen toen Ismael Ucan in de slotfase de eindstand bepaalde op 2-0. Door de zege heeft de ploeg van Smid FC Klazienaveen gepasseerd op de ranglijst. DZOH ging op eigen veld met 2-0 onderuit tegen Gramsbergen. In het tweede bedrijf namen de bezoekers uit Gramsbergen de leiding via Rutger Dijk. Stef Schuurman besliste het duel: 2-0. De Emmenaren kregen wel degelijk mogelijkheden, maar de mannen van Martin Drent hadden het vizier niet op scherp staan.

In 2I was Marum niet opgewassen tegen SC Joure. De Friezen zegevierden met 5-2. Na een half uur leidde SC Joure met 2-0. Marc Oldewarris deed wat terug voor Marum, maar de Friese formatie liet zich niet van de wijs brengen. Via Hayo Rypkema, Martijn Dijk en Jurre Hoogeveen breidden zij de voorsprong uit tot 5-1. Na een uur tekende Oldewarris voor zijn tweede van de middag, maar dichterbij een resultaat kwamen de Groningers niet. Fc Grootegast verloor op bezoek bij SC Stiens kansloos met 5-0 en daarmee lijkt het doek gevallen voor de mannen van Jan Haan. Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op ONT en SC Veenwouden zes punten. De formatie van Haan zal de komende twee duels moeten winnen en is afhankelijk van de resultaten van beide Friese clubs. Met slechts één zege ut 24 wedstrijden lijkt een dergelijk scenario ijdele hoop. Komend weekend ontvangen de Groningers SC Joure op het eigen sportpark.

Bron: Dagblad van het Noorden

Reageren