Overzicht 2J (zat): Pelikaan S verslikt zich in FC Meppel

Geplaatst: door

REGIO – Pelikaan S is slecht uit de winterstop gekomen. Na de thuisnederlaag tegen Omlandia wisten de mannen van Henry Kramer opnieuw niet te winnen. Tegen laagvlieger FC Meppel bleef de ploeg uit Oostwold steken op 1-1.

Ook met de winterse versterking Sergio van Dijk in de gelederen wist Pelikaan S ook de tweede competitiewedstrijd van 2018 niet te winnen. De Drenten trokken zich massaal terug en waren op zoek naar een punt. Het duurde dan ook lang voordat de formatie van Henry Kramer een opening vond door de Drentse defensie. Een kwartier voor tijd baande Handrit Hoxhaj een weg door de stugge verdediging: 1-0. Pelikaan S leek op weg naar een moeizame overwinning, maar in de slotfase ging het mis voor de titelkandidaat. Hans Mansveld werd het goudhaantje voor de thuisclub. Hij bepaalde de eindstand op 1-1 en bezorgde zijn ploeg een welkom bonuspunt in de strijd tegen degradatie. Kostbaar puntenverlies voor de mannen van Kramer. De titelstrijd ligt wagenwijd open. Komend weekend wacht de derby tegen Zuidhorn en kan Pelikaan S op jacht naar de eerste competitiezege van dit kalenderjaar.

Zuidhorn ging op eigen terrein met 3-2 onderuit tegen Gramsbergen. Drie treffers van de Overijsselse doelpuntenmachine Roy Seinen werden Zuidhorn uiteindelijk te machtig. Na een kwartier opende Seinen met een fraaie vrije trap de score. Op slag van rust leek hij het treffen vroegtijdig te beslissen: 2-0. Na de hervatting startte de thuisclub als herboren. Jaap Jacobs maakte kort na de pauze de aansluitingstreffer. Het duel was een uur onderweg toen Jacobs gelijk maakte. De gelijkmaker leek het ideale moment om door te drukken voor de mannen van Kees Bouma, maar luttele minuten na de 2-2 sloeg Seinen opnieuw toe: 3-2. In het restant van de wedstrijd was Zuidhorn nog dichtbij 3-3, maar bleef het uiteindelijk met lege handen achter.

Groen Geel deed niet onder voor DESZ, maar de geplaagde ploeg van Robbie Wentink slaagde er niet in om een resultaat mee naar huis te nemen. In het eerste bedrijf dook Groen Geel tot driemaal toe op in kansrijke positie, maar de aanvallers van de Groningers hadden het vizier niet op scherp staan. Na de hervatting kwam DESZ sterk uit de kleedkamer. Een ongelukkige handsbal resulteerde in een strafschop en een rode kaart voor Ruben Ludwig. Danny Moorman van DESZ wist wel raad met het buitenkansje en zette 1-0 op het scorebord. In ondertal kwam de groengele brigade van Wentink langszij via Koen Olde Monnikhof. Hij omspeelde de goalie vakkundig en tikte eenvoudig binnen. Toch trok de thuisclub het duel naar zich toe. Een kwartier voor tijd bepaalde Moorman met zijn tweede van de middag de einstand op 2-1. Groen Geel eindigde het duel met negen man. Jordi Hamming kon inrukken na een onbesuisde actie. Dat Groen Geel in de hoek zit waar de klappen vallen werd na het laatste fluitsignaal duidelijk. Rick Lommerts weigerde de arbiter een hand te geven en kreeg eveneens rood. Met nul punten en drie rode kaarten wordt de opdracht er niet makkelijker op voor Wentink en zijn mannen.

NEC Delfzijl was met 2-1 te sterk voor Drenthina. De basis voor de zege werd gelegd in de eerste helft. Halverwege het eerste bedrijf nam NEC Delfzijl de leiding. Met een rake kopbal nam Dion Zimmerman de openingstreffer voor zijn rekening. Even later werd het 2-0 toen Ruben Stam vanaf elf meter raak schoot. Na de hervatting drong Drenthina wel aan, maar de aansluitingstreffer kwam te laat voor de Drentse ploeg. In de blessuretijd bepaalde Stefan Holties de eindstand op 2-1. Drenthina ging met 2-1 onderuit tegen NEC Delfzijl. De mannen van Gerrie Benes begonnen sterk aan het duel en kregen enkele goede mogelijkheden op de openingstreffer. Max Alders en Bernard Bakker verzuimden echter Drenthina op voorsprong te zetten. NEC Delfzijl ging een stuk effectiever om met de kansen en kwam halverwege het eerste bedrijf op voorsprong dankzij een rake kopbal van Dion Zimmerman. Even later viel de beslissing. Jasper Hoolsema beging een overtreding in het eigen zestienmetergebied. Ruben Stam wist wel raad met het buitenkansje en maakte vanaf de stip 2-0. Na de hervatting ging Drenthina op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er via een benutte strafschop van Stefan Holties, maar tijd voor de gelijkmaker was er niet meer: 2-1.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren