Overzicht 2K en 2L (zon): Ruinerwold stunt, dubbele cijfers voor Peize

Geplaatst: door

REGIO – In 2K gingen titelkandidaten GOMOS en Roden verrassend onderuit tegen Friese clubs. Peize hield de Drentse eer hoog door met maar liefst 10-1 te winnen van Forward. In 2L ging koploper Valthermond onderuit tegen Ruinerwold, dat z’n eerste overwinning van het seizoen boekte.

Het kon zondag niet op voor Peize. De ploeg van trainer Willem Lanjouw, die dit seizoen in de middenmoot bivakkeert na een slechte competitiestart, won met dubbele cijfers van de puntloze rode lantaarndrager Forward. Voor rust was David Kruizenga driemaal trefzeker en ook Arnold van der Ploeg wist het net te vinden. Ook Forward scoorde, hetgeen resulteerde in een 4-0 ruststand. Na de thee werd het dankzij Loran Vrielink (2x), Joppe van Leeuwen (2x), Selwyn Slotegraaf en andermaal David Kruizenga 10-1.

GOMOS liep in de uitwedstrijd tegen de Friese degradatiekandidaat DTD tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De Norgers verloren met 2-1. Na een half uur spelen kwamen de zwartgelen op achterstand toen keeper Melvin Koning een strafschop veroorzaakte die verzilverd werd door de Friezen. Na rust kreeg GOMOS in de zeventigste minuut ook een strafschop, die werd benut door Ronald Sloots, maar in de slotfase scoorde DTD de winnende treffer.

Ook titelkandidaat Roden liep tegen een onverwachte nederlaag aan. In eigen huis was middenmoter Oerterp met 2-0 te sterk voor de formatie van trainer Harry Zwiers, die deze week zijn contract met een jaar verlengde. De zwartwitten gingen nog met de brilstand rusten; na de thee scoorde Oerterp twee keer.

Ruinerwold stuntte door met 1-0 te winnen van koploper Valthermond. Trainer Henri Spijkerman was verguld met de zege van zijn ploeg. ,,Vorige week ging het al goed. We verloren bij Emmeloord, maar speelden een geweldige tweede helft. Dat komt omdat we het systeem van twee spitsen hebben verruild voor een systeem met drie spitsen.’’ Dat pakte in de eerste helft tegen Valthermond goed uit. ,,We hebben een half uur geweldig voetbal laten zien’’, jubelde Spijkerman. Ruinerwold kwam daarin op 1-0 via een doelpunt van Kristian de Bruin. ,,Daarna werd het tegenhouden. Dat ging soms met kunst- en vliegwerk, maar we hebben gelukkig stand gehouden.’’

Door de zege van Ruinerwold is Raptim de nieuwe hekkensluiter. De ploeg uit Coevorden verloor op eigen veld nipt van Lemelerveld: 1-2.  Raptim kwam vroeg in de eerste helft op achterstand door een eigen doelpunt van Patrick Vos. Nog voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte na een magnifiek doelpunt van Marnix Leverink. In de tweede helft kwamen de gasten op 1-2, waarna Raptim kansen kreeg op de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer.

Germanicus won op bezoek bij Zuidwolde met 3-1. De thuisploeg kwam na twee minuten nog wel op voorsprong door een doelpunt van Joris de Roo, maar halverwege de eerste helft herstelde Fabian Greve de balans. Halverwege de tweede helft bracht diezelfde Greve Germanicus op voorsprong, waarna Stan Ypenburg in de slotfase met de 1-3 de zege veiligstelde.

Erica verloor in Stadskanaal met 4-1. Rick Tubben bracht Erica vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong, maar bij rust was het weer gelijk. Twintig minuten voor tijd kwam Stadskanaal op voorsprong, om vervolgens in de slotfase uit te lopen naar 4-1.

VKW is door een ruime 4-1 zege op Heerde koploper Valthermond tot twee punten genaderd. Namens de Westerborkers waren Frank Giesselbach (twee keer), Frits Nijstad en Jonas Nijland trefzeker.

Beilen won in eigen huis met 3-2 van Olyphia. De gasten kwamen na een half uur spelen op voorsprong, maar twee minuten later zorgde Frank Polman voor de gelijkmaker. Rick Koops bracht Beilen vervolgens op 2-1, maar de Friezen scoorden tien minuten na rust de 2-2. Een eigen doelpunt van Olyphia zorgde er vervolgens voor dat de drie punten in Beilen bleven.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren