Overzicht 2K (zon): GVAV op dreef, Forward krijgt er tien om de oren

Geplaatst: door

REGIO – GVAV-Rapiditas boekte in eigen huis de derde opeenvolgende zege. Asser Boys was gisteren het slachtoffer. SC Stadspark boog een achterstand om en won met 4-2 van Hoogezand. Amicitia en Forward leden grote nederlagen. De studenten moesten zelfs tien tegendoelpunten slikken. 

Door verrassende nederlagen van Roden en GOMOS mag GVAV-Rapiditas zich na gisteren koploper noemen. Zelf boekte de ploeg van trainer Jacob Bosman een eenvoudige zege op Asser Boys. Het werd 5-0 op het eigen sportpark Kardinge. Bij rust leidden de Stadjers al met 4-0. Fanny Cisse opende na tien minuten spelen de score. Halverwege het eerste bedrijf verdubbelde Ingmar Liezenga de score. Vijf minuten voor de thee deed ook Arco Bartelsman een duit in het zakje en vlak voor het rustsignaal was het andermaal Fanny Cisse die het net wist te vinden. Halverwege de tweede helft completeerde Cisse zijn hattrick en bracht de eindstand op 5-0. GVAV scoorde in

GVAV-Rapiditas deelt de koppositie met SC Stadspark, dat een beter doelsaldo heeft en dus de officiele koploper is. Gisteren won de ploeg van trainer Germain Beck in eigen huis met 4-2 van subtopper Hoogezand. Die overwinning kwam moeizaam tot stand. De Stadjers bogen na rust een 2-1 achterstand om. George Goguadze zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar door treffers van Justin Slor en Sebastiaan Wollinga zocht Hoogezand met een voorsprong de kleedkamer in. Direct na rust tekende Romario Tsjong-A-Sie de gelijkmaker aan. Youri Kleve zorgde er met zijn negende en tiende treffer van het seizoen voor dat de punten in het stadspark bleven. Hoogezand mag volgende week in het thuisduel proberen na drie wedstrijden zonder overwinning weer eens drie punten te pakken tegen het Friese DTD. SC Stadspark neemt het in Assen op tegen middenmoter Asser Boys.

Amicitia VMC won vorige week nog met 6-0 van MKV’29, maar deze week kreeg het zelf zes doelpunten om de oren. De ploeg van trainer Joop van Dalfsen ging met 6-1 onderuit in en tegen subtopper Sint Annaparochie. Halverwege de eerste helft ging het mis voor de Groningers. In de 23ste en 24ste minuut kreeg het twee treffers om de oren. Na rust werd het leed nog erger en liepen de Friezen uit naar een 6-1 eindstand. Amicitia VMC staat met negen punten uit tien wedstrijden  op een twaalfde plaats. Volgende week speelt het in eigen huis de degradatiekraker tegen LSC 1890, dat één puntje meer heeft dan de Stadjers.

Bij Forward moet de gifbeker helemaal leeg. De arme studenten hebben nog geen punt gepakt deze competitie en gingen zondag in Peize met dubbele cijfers onderuit. Het werd maar liefst 10-1 voor de Drenten. Volgende week kan Forward revanche nemen op zichzelf. Het speelt dan thuis tegen MKV’29, dat ook pas één puntje verzamelde.     

Bron: Dagblad van het Noorden.

 

Reageren