Overzicht 3C en 3D (zat): FDS en BSVV na doelpuntenfestijn in balans

Geplaatst: door

REGIO – FDS en BSVV hielden elkaar in een waar spektakelstuk in evenwicht (5-5). De topper tussen LTC en SC Lutten eindigde eveneens in een gelijkspel (2-2).

ONR verloor het kelderduel tegen Glimmen met 4-1 en blijft op een directe degradatieplek staan. Glimmen begon voortvarend en stond binnen tien minuten op 2-0. ONR was daarna niet minder, maar de kansen werden niet benut. Halverwege de tweede helft leverde een mistrap van de ONR-doelman de derde tegentreffer op en dat was de nekslag voor ONR.

Koploper LTC bleef in de topper tegen runner-up SC Lutten steken op 2-2. SC Lutten was in de beginfase sterker en kwam al snel op voorsprong. Gaandeweg kwam LTC beter in de wedstrijd en dat leverde de gelijkmaker op door een eigen doelpunt van SC Lutten. Marc Heerings miste na de rust een strafschop voor LTC, waardoor de gasten weer op voorsprong konden komen. Stefan Kuntz zorgde voor de gelijkmaker en hoewel LTC daarna dreigender was, kwam het nog een keer goed weg bij een counter van de bezoekers

Hoogeveen en ZZVV profiteerden niet van het puntenverlies van de top twee van 3D (1-1). In de eerste helft was het spel was van beide ploegen niet goed en er waren weinig kansen te bewonderen. Bram Otten scoorde wel uit de enige goede aanval van ZZVV en dus klonk het rustsignaal bij 0-1. Joy Eising trok direct na de rust de stand gelijk en Hoogeveen had daarna de overhand. Doelpunten vielen er echter niet meer.

FDS en BSVV vermaakten het publiek met een doelpuntrijk 5-5 gelijkspel. BSVV speelde een uitstekend eerste half uur en liep door treffers van Yerold Klein en Angelo Hummel uit naar 0-2. Vervolgens kwam FDS uit het niets binnen een paar minuten terug naar 2-2. Na de rust liep BSVV mede door twee treffers van Nico Hoogeveen weg naar 3-5, maar FDS toonde opnieuw veerkracht en Brian van der Zweerde en Ruweal Heijmans tekenden voor de 5-5 eindstand.

SVN’69 versloeg rode lantaarndrager SCN met 4-1. Een vroege strafschop bracht SCN nog wel aan de leiding, maar door twee treffers van Bart Meijer werd de stand nog voor de pauze omgezet naar 2-1. In de tweede helft probeerde SCN met veel lange ballen de gelijkmaker te forceren, maar Frank Smit en Denzel van Halen bezorgden SVN’69 een verdiende zege.

Hollandscheveld moest in Luttelgeest het hoofd buigen voor TONEGO (4-0). ,,We kwamen er zeker in het eerste bedrijf niet aan te pas’’, bekende Hollandscheveld-trainer John Kikkert. ,,Op de werklust was niks aan te merken, al maakten we veel persoonlijke fouten. Halverwege stond het al 3-0 en mijn doelman Lennard Vos stopte ook nog een strafschop. TONEGO was een maatje te groot.’’

Hardenberg’85 behaalde een ruime zege op Fit Boys (6-1). Hardenberg’85 kwam na vier minuten uit een corner op 1-0 en was daarna duidelijk de beter voetballende ploeg. De rust brak aan bij 3-0 en ondanks enkele mogelijkheden van Fit Boys in het begin van de tweede helft, liep de thuisploeg vrij eenvoudig weg naar een half dozijn doelpunten. Jos Gerding maakte de eretreffer voor Fit Boys.

Bron: Dagblad van het Noorden.

Reageren