Patrick Prent bezorgt BEW winst tegen Oosterstreek

Geplaatst: door
BEW - Oosterstreek 2-0

VLEDDER – Door de uitwedstrijd tegen BEW met 2-0 te verliezen, verzuimde Oosterstreek op te klimmen naar de derde plaats in de 5e klasse C. Op basis van wat beide ploegen in het veld lieten zien, was de uitslag wel terecht. De beide doelpunten vielen vlak voor de pauze en kwamen op naam van Patrick Prent, die binnen een paar minuten twee keer scoorde.

Ondanks het windvoordeel lukte het Oosterstreek in de eerste helft niet de wedstrijd te dicteren. Toch waren de eerste mogelijkheden voor de roodwitten. Na een minuut of tien bereikte een voorzet van Jeffrey de Haas de vrijstaande Luc van der Logt. Zijn schuiver ging echter voor het doel langs. Vlak daarna was dezelfde speler opnieuw dicht bij de openingstreffer. Deze keer kreeg hij de bal niet lekker op de voet en ging de inzet naast. Het eerste gevaar voor het Oosterstreek-doel ontstond na bijna twintig minuten, toen een lastige voorzet van Harald Janson door Rito Ritzema nog net tot hoekschop kon worden verwerkt. Na slap verdedigen redde de Oosterstreek-keeper even later ook bij een kans van Robin Bouwhuis. Doordat er voorin te weinig druk werd gezet en er veel ruimte tussen de linies zat,  ontstond er weinig gevaar voor het doel van Hielke Kemkers. Twee keer kreeg Wouter Dolstra wat ruimte van zijn bewaker Gerrit Huigen, beide keren kreeg het schot van de spits niet de juiste richting.

Het beter voetballende BEW creëerde ook weinig kansen, maar kon toch met een niet verwachte 2-0 voorsprong aan de warme thee. Bij beide doelpunten greep de roodwitte defensie veel te slap in. Drie minuten voor de pauze kon Patrick Prent een voorzet van Janson in het doel tikken. Net voor het rustsignaal van scheidsrechter Haven kopte de BEW-aanvaller ook nummer twee binnen. Het betekende een harde klap voor Oosterstreek. Met Wouter Haringsma op de rechtervleugel voor verdediger Martijn van Helden en wat omzettingen probeerde trainer John Blaauw zijn team wat nieuwe impulsen te geven.

De eerste kans was voor BEW, maar de schuiver van Patrick Prent ging net naast. Aan de andere kant was de na een voetblessure weer teruggekeerde Rik Joustra dicht bij de aansluitingstreffer. Nadat een kans van Pascal Prent door keeper Ritzema onschadelijk was gemaakt, had Jeffrey de Haas halverwege de tweede helft de spanning terug kunnen brengen. In kansrijke positie schoot hij echter naast. Voor de rest zat er weinig gevaar in de aanvallen van Oosterstreek. Slechte passes, veel te weinig beweging in de ploeg en het niet gebruiken van de ruimte die er vooral op rechts lag, waren er de oorzaak van dat de voorsprong van BEW eigenlijk geen moment meer in gevaar kwam. Alleen de voor Youri Elzenaar ingevallen Henk van der Laan (schot naast) en Wouter Dolstra (redding Kemkers) kregen nog een aardige kans. Het laatste wapenfeit was een schot van BEW-aanvaller Ramon Wink op de kruising. Er werden in het sportieve duel geen kaarten uitgedeeld.

Reageren