Pelikaan S krijgt bezoek van Groen Geel

Geplaatst: door

OOSTWOLD – Op zaterdag 9 december wordt er door Pelikaan S thuis gespeeld tegen Groen Geel uit Groningen.

Deze roemruchte club staat momenteel met 8 punten op een 11e positie op de ranglijst. Het lijkt er op dat de ploeg uit Groningen zijn puntjes een beetje bij elkaar moet sprokkelen, gewonnen werd er van NEC Delfzijl, gelijkgespeeld tegen Bedum en vorige week thuis nipt verloren van runner-up Omlandia uit ten Boer. De ploeg blijkt dus zeer onvoorspelbaar en zeker een team waar rekening mee moet worden gehouden. De positie op de ranglijst is in dit geval dan ook geen graadmeter van de kwaliteiten van het team van trainer Rob Wentink. Vorig jaar kwamen de twee ploegen elkaar ook al tegen in de competitie. Uit in Groningen werd er gelijk gespeeld maar thuis werd een duidelijke overwinning geboekt door de Oostwolders.

Pelikaan S kwam vorige week bedrogen uit tegen de Weide, daar werd een 2-0 nederlaag geboekt. Kansen waren er voldoende in de 1e helft maar werden helaas niet benut. In de 2e helft waren de noord Drenten gewoon beter in het verzilveren van de kansen. Een rode kaart en penalty deden Pelikaan S de das om. Met Klazienaveen en Bedum in de nek hijgend zal er zaterdag as. uit een ander vaatje moeten worden getapt, indien mogelijk. Blessures en een mogelijke schorsing spelen waarnemend trainer Henry Kramer ernstig parten. Zonder een aantal dragende spelers zoals Danny Holband, Anton Jongsma en een niet helemaal fitte Edu de Jonge Rosa wordt het een kleine puzzel om weer een representatief team het veld in te sturen. Zaak is om deze zaterdag zonder puntverlies door te komen en hopen dat iedereen z.s.m. weer topfit geraakt.

Volgende week staat nl. de kraker in en tegen Bedum op het programma en die staan te popelen om te winnen van Pelikaan S om daardoor wellicht de ranglijst aan te voeren. De wedstrijd van zaterdag as. begint om 15.15 uur.

Reacties (3)

 1. berend kwakman zegt

  Dat wordt nog wat zonder John de Hoop. Ik zie de Ps zich al aan het indekken is. Angst voor het zich kennelijk van en zwakke start herstellende GG?
  Wim als trainer op de bank? Nu al bezig met de directe concurrent?
  Lijkt me echt een potje voor de GGers.

 2. vakman zegt

  Angst is nooit een goede raadgever….en als je goed gelezen hebt(blijkbaar niet) zit niet Wim op de bank maar Henry Kramer. Al bezig met de directe concurrent…..het is toch prima om vooruit te kijken? Dat heet visie.

 3. berend kwakman zegt

  Wel gelezen hoor, maar het toch Bulten die bepaalt wat er in het veld gebeurt? Althans dat is in de voetbalwereld veelal het geluid.
  En de eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste en zeker als het GG betreft……………

Reageren