Pelikaan S: tien bekergoals tegen SC Franeker

Geplaatst: door

Pelikaan S.

OOSTWOLD – Tweedeklasser Pelikaan S haalde in de zestiende finales van de noordelijke districts bekerstrijd uit tegen SC Franeker. De zondag derdeklasser sneuvelde woensdagavond met liefst 10-1. Volgende opponent van de Peli’s wordt Zeerobben (in Harlingen).

Op sportpark Gaveborg in Oostwold was de partij tegen Franeker vlot bekeken. In de 28ste minuut voltooide Fahim Bellghroub een loepzuivere hattrick en leidde de thuisclub met 3-0. De rust kwam bij 5-0.
Ook na de hervatting bleef de ambitieuze club van voorzitter Wim Bulten vrolijk doorgaan met scoren. In de vrieskou konden de arme Friese bezoekers niet voorkomen dat Pelikaan S uitliep naar 10-0. Bij het scheiden van de markt mocht Franeker de spreekwoordelijke eer redden (10-1).

Drie treffers Sergio van Dijk

Voor de club uit het Westerkwartier troffen Fahim Bellghroub (4), de onlangs ingelijfde oud-prof Sergio van Dijk (3), Handrit Hoxhaj (2) en belofte Robert Schuitema (fraai) doel.
Mogelijk wordt Zeerobben-Pelikaan zaterdag 3 maart afgewerkt.

Stunt reserves Be Quick 1887

Be Quick 1887 2 stuntte tegen Hoofdklasser HZVV. Na 90 minuten stond het 1-1. De Groninger reserves namen de penalty’s beter: 5-3. Ook Heerenveen-Oranje Nassau (1-1) en FVC-SV Bedum (2-2) werden na strafschoppen beslist. ON en FVC gingen op die manier door.

Reageren