Be Quick 1887 doet zichzelf tekort tegen Dongen

Geplaatst: door
Dongen – Be Quick 1887 2-0

DONGEN – In de voorgaande editie 3e divisie was Dongen voor de Groningers een zware tegenstander gebleken. In Dongen werd ook toen het eerste duel verloren en ook toen deed de ploeg zichzelf te kort. In Groningen in de slotfase van het seizoen waren de Brabanders overtuigend de sterkste en plaatsten ze zich voor de nacompetitie voor promotie.

door Dick Osinga

Zondag was Be Quick 1887 in het eerste bedrijf op alle fronten de betere ploeg. Dat uitdrukken in een voorsprong bleek echter een brug te ver en zo herhaalde zich de bekende oude voetbalwet, als je  zelf niet scoort. De Dongenaren trokken de partij in het tweede bedrijf naar zich toe via een vroeg en late treffer met dus een 2-0 nederlaag voor de onzen tot gevolg. Trainer Kevin Waalderbos sprak van de beste 45 minuten die hij zijn ploeg tot nu had zien spelen. De BQ toeschouwers in Dongen beamen dat volmondig, want wat de mannen op de mat legden was uitstekend. Ook de Brabantse aanhang was het met die mening volledig eens.  ,,We waren scherp, wonnen veel duels, konden via het middenveld goed opbouwen en verrasten Dongen regelmatig. Alleen de bal wilde er niet in. Frustrerend was dat”, sprak Waalderbos na afloop op de persconferentie.

En kansen waren er bijna in overvloed als gevolg van het uitstekende aanvalsspel, dat voortdurend kon bogen op het prima functionerende middenveld. Ballen werden er snel veroverd en op tempo weer in de aanval weggezet. Goede acties van de voorwaartsen waarop de Dongen verdedigers weinig vat hadden. Inderdaad frustrerend als het scoren dan niet lukt. De pogingen van Thomas Careman en Daan Driever hadden wat meer geluk verdiend. Het was vooral keeper Jordy Zielschot, die de BQ ploeg van een voorsprong af hield. Arnoud Bentum zag een tweetal doelpogingen van de lijn gehaald. “Mijn team kon geen een keer de bal drie keer naar een geel shirtje spelen”, sprak trainer Ron Timmers op de eerder genoemde persconferentie en voegde er aan toe dat hij in de vijf jaar trainerschap zijn ploeg nog nooit zo slecht had zien spelen. Dat is natuurlijk altijd een beetje een kip en ei verhaal. Was BQ1887 zo goed of kwam dat slechts omdat in dit geval Dongen zo slecht was.

Het BQ spel was van dien aard, dat Dongen er in die eerste helft totaal geen vat op had. Zowel technisch als qua tempo bleek men niet in staat de BQ ploeg iets echt dwars te leggen. Een paar toch wel dreigende schoten op het doel van keeper Robert Smit en een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel waren Dongens wapenfeiten in het eerste bedrijf. Trainer Timmers van de Brabanders zal in de pauze ongetwijfeld van leer getrokken zijn en BQ mocht natuurlijk na de thee ook een op scherp gezette tegenstander binnen de lijnen verwachten. Feit was dat Dongen direct vol de aanval zocht om de BQ equipe duidelijk te willen verrassen. Een interceptie op het middenveld na weg werken door Robert Smit werd per direct naar de rechtervleugel gespeeld van waar een strakke  en harde voorzet door centrale verdediger Robert Talens achter zijn eigen goalie Robert Smit werd getikt.

,,Ongelukkig’’, aldus Waalderbos. Zeker en ook dus op dat moment volledig onverdiend. In minuut 46 op een 1-0 achterstand. Tijd genoeg voor reparatie zou je zeggen, maar het bleek het kantelmoment in de wedstrijd, want vanaf dat moment was het allemaal Dongen wat de klok sloeg. BQ bleef echter met kunst en vliegwerk overeind onder leiding van een opnieuw uitstekend keepende Robert Smit. Ook Dongen bleek niet in staat de wedstrijd op slot te gooien en geleidelijk aan herstelde het evenwicht in de strijd met naar het einde een toenemend aantal BQ kansen. Maar ook de Brabantse doelman hield opnieuw zijn ploeg overeind. Pas in de slotfase profiteerde Dongen van de door het aandringende BQ 1887 geboden ruimte via een snelle uitval werd een diagonale uitval koppend door de lange Thomas Schilders in de bovenhoek gekopt. (86e, 2-0).

Reageren